RIJEČKA RUKA POMOĆI

Kod riječkog kolodvora za migrante postavljen sanitarni kontejner, Filipović prozvao HŽ: ‘Odbili su suradnju a prodaju im karte’

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Uz kontejner za volontere, na riječkom kolodvoru postavljen je još jedan kontejner namijenjen migrantima koji prolaze kroz grad

Oglas

Uoči današnjeg kolegija gradonačelnika, Marko Filipović je novinarima potvrdio da je u blizini željezničkog kolodvora na Brajdi postavljen sanitarni kontejner namijenjen migrantima koji prolaze kroz grad.

Nalazi se na prostoru u vlasništvu privatne tvrtke, uz kontejner za volontere.

“Riječ je o higijenskom minimumu koji predstavlja ruku pomoći ljudima u nevolji”, rekao je riječki gradonačelnik te ponovno prozvao HŽ koje se oglušio na pozive za suradnju iz Grada Rijeke, Riječke nadbiskupije i Crvenog križa.

“Hrvatske željeznice migrantima naplaćuju vozne karte za vlak kojim dolaze u Rijeku, a ne žele čistiti ni prostor kolodvora za koji su zaduženi”, istaknuo je gradonačelnik Filipović.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Podsjetimo, Hrvatske željeznice (HŽ) nisu dopustile da se postavi šator za pomoć migrantima na području željezničkog kolodvora u Rijeci te se oglušuju na pozive za čišćenjem kolodvora.

HŽ Infrastruktura nije odobrila postavljanje šatora i kontejnera na prostor kolodvora pa je Grad Rijeka u dogovoru s privatnim vlasnicima za tu namjenu počeo uređivati površinu kod nekadašnjeg marketa Graziani, u blizini kolodvora.

Tu su proteklih dana postavljeni kontejner za smještaj volontera Riječke nadbiskupije, Caritasa i riječkog Crvenog križa te sanitarni kontejner s toaletima i tuš-kabinama u kojima će se migranti moći istuširati i osvježiti.

Riječki gradonačelnik nada se da će ulaskom Hrvatske u schengenski prostor prestati pritisak migranata na Rijeku i Hrvatsku.

Exit mobile version