RIJEČKA RUKA POMOĆI

Kod riječkog kolodvora za migrante postavljen sanitarni kontejner, Filipović prozvao HŽ: ‘Odbili su suradnju a prodaju im karte’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Uz kontejner za volontere, na riječkom kolodvoru postavljen je još jedan kontejner namijenjen migrantima koji prolaze kroz grad

Uoči današnjeg kolegija gradonačelnika, Marko Filipović je novinarima potvrdio da je u blizini željezničkog kolodvora na Brajdi postavljen sanitarni kontejner namijenjen migrantima koji prolaze kroz grad.

Nalazi se na prostoru u vlasništvu privatne tvrtke, uz kontejner za volontere.

“Riječ je o higijenskom minimumu koji predstavlja ruku pomoći ljudima u nevolji”, rekao je riječki gradonačelnik te ponovno prozvao HŽ koje se oglušio na pozive za suradnju iz Grada Rijeke, Riječke nadbiskupije i Crvenog križa.

“Hrvatske željeznice migrantima naplaćuju vozne karte za vlak kojim dolaze u Rijeku, a ne žele čistiti ni prostor kolodvora za koji su zaduženi”, istaknuo je gradonačelnik Filipović.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Podsjetimo, Hrvatske željeznice (HŽ) nisu dopustile da se postavi šator za pomoć migrantima na području željezničkog kolodvora u Rijeci te se oglušuju na pozive za čišćenjem kolodvora.

HŽ Infrastruktura nije odobrila postavljanje šatora i kontejnera na prostor kolodvora pa je Grad Rijeka u dogovoru s privatnim vlasnicima za tu namjenu počeo uređivati površinu kod nekadašnjeg marketa Graziani, u blizini kolodvora.

Tu su proteklih dana postavljeni kontejner za smještaj volontera Riječke nadbiskupije, Caritasa i riječkog Crvenog križa te sanitarni kontejner s toaletima i tuš-kabinama u kojima će se migranti moći istuširati i osvježiti.

Riječki gradonačelnik nada se da će ulaskom Hrvatske u schengenski prostor prestati pritisak migranata na Rijeku i Hrvatsku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari