UZ 20 GODINA KOLIBRIĆA

Galerija |Kolibrići iz Društva ,,Naša djeca” Opatija dobili senzorni vrt koji će pozitivno utjecati na njih

Idi na originalni članak

Ispred prostorija Društva „Naša djeca“ Opatija uz prigodnu svečanost otvoren je senzorni vrt, a riječ je o još jednoj aktivnosti kojom se obilježava 20 godina rada i djelovanja Radionice/igraonice razvojne podrške djeci „Kolibrići“. Senzorni vrt uređen je uz pomoć opatijske tvrtke „Parkovi“.

Oglas

Senzorni kutak se sastoji od raznog začinskog bilja poput kadulje, mente, mirte i bosiljka, te biljaka raznih boja, mirisa i tekstura koje će potaknuti podražaje i osjetila mališana, a što će pozitivno utjecati na njihove fizičke i psihičke sposobnosti.

Svečanost otvorenja uljepšali su članovi „Kolibrića“ pjesmama i recitacijom, a vrt je otvoren u prisustvu direktora „Parkova“ Ivana Bilobrka, pročelnice Upravnog odjela za financije i društvene djelatnosti Tamare Sergo i više stručne suradnice za odgoj i obrazovanje Ines Jerkić, voditelja „Kolibrića“ te mališana i njihovih roditelja. Prisutne su pozdravile dječja gradonačelnica Lucija Čerina i tajnica Društva „Naša djeca“ Sanja Škorić koja je zahvalila direktoru „Parkova“ Ivanu Bilobrku na pomoći i suradnji.

VIDEO DANA:

– Senzorni vrtovi koriste se već niz godina u radu s djecom s teškoćama u razvoju i psihičkim teškoćama, a ovaj opatijski prostor za senzorno istraživanje na otvorenom zamišljen je kao edukativna i interaktivna oaza u kojoj će mališani moći dirati i mirisati cvijeće i bilje, a što će pozitivno utjecati na njihove fizičke i psihičke sposobnosti, istaknula je Antonia Katić iz DND-a Opatija.

Nakon službenog dijela otvaranja mališani su se zabavljali uz pjesmu i sladoled.

Exit mobile version