U RIJECI NIJE DOSADNO

Kolovoz u Rijeci donosi bogat program za domaće, ali i strane posjetitelje! Evo detalja

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Tijekom kolovoza u Rijeci će se odvijati čitav niz događaja, od zabavnih manifestacija do vođenih tura gradom koje su prilika za upoznavanje riječke kulture i svakodnevnice.

U organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke i Udruge turističkih vodiča Kvarnera sve do 15. rujna dva puta tjedno, svakog ponedjeljka i četvrtka, od 19 do 21 sat organiziraju se besplatne vođene ture gradom za sve zainteresirane posjetitelje. Zahvaljujući vodičima Udruge turističkih vodiča posjetitelji imaju prilike upoznati se s gradskim znamenitostima, a inicijativa je pokrenuta s ciljem unaprjeđenja riječke turističke ponude.

VIDEO DANA:

Također, 4. kolovoza održat će se i tematski razgled grada, „Uzvodno s muralima“, namijenjen i Riječanima i turistima koji će se u okviru ove šetnje imati priliku prilike upoznati se s uličnom umjetnosti. U razgledu koji će trajati od 19 do 21 sat zainteresirani posjetitelji će imati prilike pogledati razne murale domaćih i stranih umjetnika nastale na potezu između ušća Rječine i Tvornice papira u posljednjih nekoliko godina. Budući da su na ovu šetnju pozvani i turisti, razgled će biti održan na engleskom jeziku, a polazak je u 19 sati s Mosta hrvatskih branitelja. Prijave su obavezne na e-mail rijekafreetour@gmail.com, a do kraja kolovoza održat će se još sedam ovih besplatnih vođenih tura.

Također, tijekom kolovoza nastavlja se i jedna od najprepoznatljivijih riječkih ljetnih manifestacija, Ljeto na Gradini u sklopu kojeg posjetitelje očekuje pregršt dobre glazbe i zabave. Kolovoz je i ove godine rezerviran za modnu manifestaciju Riječke stepenice na kojoj će se svojim kreacijama predstaviti renomirane hrvatske modne kuće i dizajneri. Ljubitelji filma mogu uživati u bogatom programu Ljetnog Art kina.

Također, tradicionalno, 15. kolovoza u Svetištu Majke Božje Trsatske, jednom od najznačajnijih Marijanskih svetišta u Hrvatskoj obilježit će se svetkovina Vele Gospe koja svake godine okupi veliki broj hodočasnika iz cijele Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari