PROMIJENILI "PLOČU"

Komadina: Na inicijativu s Krka razmišljamo o pridruživanju toga otoka subregiji Primorje

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Jedna od najzanimljivijih informacija s današnjeg obraćanja županijskog stožera civilne zaštite medijima je i ona o inicijativi s Krka

Podsjetimo, PGŽ je zbog mjera ograničenog kretanja odnosno propusnica podijeljena na Primorje, otoke i Gorski kotar.

“Krk naginje riječkoj aglomeraciji, s otoka stižu inicijative da se i Krk priključi subregiji Primorje glede slobodnog kretanja građana, bez propusnica. Kreće optimizam, ljudi pripremaju apartmane, oduvijek su orijentirani prema Rijeci i upoznati smo s inicijativom odnosno željom da se Krk priključi primorskoj subregiji kako bi se otočani slobodno kretali Primorjem. O tome ćemo narednih dana razgovarati s čelnicima s otoka”, kazao je župan Zlatko Komadina otkrivajući neke nove “glasove” s otoka s kojeg su ne tako davno stizali drugačiji prijedlozi tipa “da se na Krk neće puštati nitko s kopna”. Ali kako to istovremeno znači da nitko ni s otoka ne može na kopno bez propusnice, sada vidimo posljedice! O tome smo pisali OVDJE.

Podsjetimo, početkom travnja načelnica općine Omišalj Mirela Ahmetović napisala je protestno pismo na Uputu o izdavanju propusnica za putovanje na otok koju je izdalo Ministarstvo unutarnjih poslova RH i Ravnateljstvo za civilnu zaštitu što je, prema riječima Ahmetović uzrokovalo kaos i ugrozu za lokalno stanovništvo.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari