DANAŠNJA PRESSICA

Komadina odgovorio Butkoviću i Cappelliju: ”Čak i Lolek i Bolek znaju da je Marišćina državni, a ne županijski projekt”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Čak i Lolek i Bolek znaju da je Centar za gospodarenje otpadom Marišćina državni projekt financiran europskim novcem, jednako kao i istarski Kaštijun i drugi centri iz državnog plana gospodarenja otpadom koji do danas nisu niti izgrađeni“, komentirao je župan Zlatko Komadina na početku današnjeg redovnog susreta s novinarima izjave ministra Butkovića i kandidata za župana Garija Cappellija o odgovornosti župana i PGŽ za stanje na Marišćini.

„S obzirom na mjesto koje su odabrali za početak izborne kampanje sve upućuje da će ona biti prljava. Podsjetio bih obojicu da je upravo Županijska skupština donijela jednoglasnu odluku da se Marišćina mora ili urediti ili zatvoriti, gdje su navedeni i razlozi tog stava s kojima je Butkovićev kolega i resorno nadležan ministar Ćorić dobro upoznat pa mu se može obratiti za detalje”, rekao je župan.

Pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan dodao je da resorno nadležno ministarstvo ima u rukama sve alate da uredi sustav za gospodarenje otpadom koji će omogućiti i da tvrtke poput Ekoplusa koje njima samo upravljaju mogu uredno poslovati. „Treba u prvom redu uspostaviti sustav primarne selekcije otpada te definirati prihvat goriva iz otpada“, rekao je Krpan. Župan se osvrnuo i na izjavu ministra Butkovića da se prezentiranjem projekata županijskih lučkih uprava kiti tuđim perjem. „To je predstavljanje vodila moja zamjenica, a ne ja i molim ministra da ne podmeće. Županijske lučke uprave nositelji su tih projekata koje su uspješno prijavili na sufinanciranje iz europskih fondova, a ja sam se više puta zahvalio resornom ministru što ih je njegovo ministarstvo u tome podržalo“, naglasio je župan.

Od odluka s prošlotjednog Kolegija župan je istaknuo prvu ovogodišnju raspodjelu sredstava za financiranje 44 manifestacije i događanja u iznosu od 300.000 kuna. Također se rasporedilo 920.000 kuna za prijavljene programe braniteljskih i drugih udruga civilnog društva. „Donijeli smo i odluku o rasporedu 450.000 kuna za saniranje nerazvrstanih cesta na području Gorskog kotara i Klane“, rekao je župan. Pročelnik Krpan najavio je da Regionalna razvojna agencija u partnerstvu s općinama i gradovima kreće u izradu Strategije razvoja Gorskog kotara te najavio program uređenja malih sanjkališta u Gorskom kotaru za što se u naredne četiri godine planira uložiti 6,5 milijuna kuna, pri čemu će PGŽ osigurati 80 posto tih sredstava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari