KOMEMORACIJA U POVODU SMRTI AGNESE SUPERINA Agnesin melodičan i karakterističan glas ostat će u sjećanju svih radijskih slušatelja

U riječkoj Zajednici Talijana održana je komemoracija u povodu smrti Agnese Superina, dugogodišnje novinarke i urednice Talijanske redakcije Radio Rijeke, nekadašnje članice Gradskoga vijeća Grada Rijeke te članice gradskog odbora za pitanja talijanske manjine, koja je nedavno preminula nakon duge i teške bolesti u 67. godini života.

Agnese Superina novinarsku karijeru započela je u dnevnom listu “La Voce del Popolo” i mjesečniku za djecu “Il Pioniere” novinarsko – izdavačke kuće EDIT iz Rijeke.

agnese2

Agnese ćemo zasigurno pamtiti kao dugogodišnju novinarku i urednicu Talijanske redakcije Radio Rijeke. Agnesin poseban, melodičan i karakterističan glas ostat će u sjećanju i mislima svih radijskih slušatelja.

Agnese Superina dala je velik doprinos u očuvanju identiteta talijanske manjine u Rijeci kojoj je i sama pripadala. U dva uzastopna mandata izabrana je i za predsjednicu riječke Zajednice Talijana te je bila i dopredsjednica Skupštine Talijanske Unije.

Od Agnese Superina, uz članove obitelji, kolege, prijatelje i štovatelje , riječima zahvale, oprostili su se Mario Simonovic, Orietta Marot, Furio Radin, Dorotea Pešić Bukovac , Fabrizio Somma, Virna Baraba i Vera Grbac.

Predsjednica Gradskog vijeća Dorotea Pešić Bukovac uputila je izraze sućuti u ime Grada Rijeke. Pamtit ćemo ju kao dugogodišnju članicu Gradskoga vijeća Grada Rijeke te članicu gradskog odbora za pitanja talijanske manjine s kojom smo rado surađivali i iznimno je cijenili, zbog njene profesionalnosti, odgovornosti i predanosti svome radu, a posebno zato što je bila iznimno topla osoba.

Ostat će nam svima u trajnome sjećanju. (GR)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari