U ČETVRTAK

Kongres „3D print u medicini i inženjerstvu“ – Inovacije koje mijenjaju dentalnu industriju

Riječka razvojna agencija Porin i Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci u četvrtak, 27. lipnja u 10 sati u Proizvodnom parku Torpedo Riječke razvojne agencije Porin, Milutina Barača 60, organiziraju na jednodnevni kongres „3D print u medicini i inženjerstvu“.

Fokus na dentalni turizam i inovacije

Kvarner i Istra su prepoznati kao iznimno poželjne destinacije za dentalni turizam, zahvaljujući kombinaciji visokokvalitetne usluge, stručnosti i konkurentnih cijena koje privlače pacijente iz cijelog svijeta. Regija nudi pristup vrhunskim dentalnim uslugama po pristupačnijim cijenama u usporedbi s mnogim zapadnim zemljama, čime se postiže optimalan omjer cijene i kvalitete. Ova konkurentna prednost dodatno je pojačana visokom razinom profesionalnosti i stručnosti lokalnih dentalnih stručnjaka.

Dentalni turizam ne samo da doprinosi lokalnom gospodarstvu privlačeći strane pacijente, već također potiče inovacije i tehnološki razvoj u regiji. Izrazito razvijena dentalna industrija regije predstavlja odličnu priliku za implementaciju naprednih tehnologija poput 3D printanja, koje mogu revolucionirati način na koji se pružaju dentalne usluge. Kroz primjenu aditivne proizvodnje, moguće je značajno poboljšati preciznost i brzinu izrade dentalnih proteza, implantata i drugih pomagala, što rezultira većim zadovoljstvom pacijenata i smanjenjem troškova.

Upravo zbog toga Riječka razvojna agencija Porin, kao stručna baza Sveučilišta u Rijeci, i Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci organiziraju jednodnevni kongres „3D print u medicini i inženjerstvu“. Ovaj kongres ima za cilj predstaviti najnovije trendove i mogućnosti primjene aditivne proizvodnje u dentalnoj industriji i medicini, te potaknuti razmjenu znanja i iskustava među stručnjacima iz akademskog i poduzetničkog sektora.

Ciljevi kongresa

Kroz stručna predavanja i demonstracije, kongres će prikazati najnovije tehnologije i inovacije u području 3D printanja koje imaju primjenu u medicini i inženjerstvu. Poseban naglasak bit će stavljen na primjenu aditivne proizvodnje u dentalnoj industriji, gdje 3D printanje omogućava brzu i preciznu izradu dentalnih implantata, proteza i drugih pomagala.

Kongres će predstavljati platformu za prezentaciju i podršku istraživačkim i razvojnim projektima usmjerenim na primjenu 3D printanja u medicini i dentalnoj industriji. Partnerstvo između Riječke razvojne agencije Porin i Tehničkog fakulteta omogućit će korištenje opreme Proizvodnog parka Torpedo za ove projekte, što će doprinijeti bržem razvoju novih tehnologija i rješenja.

Kroz interaktivne radionice i demonstracije, sudionici će imati priliku usvojiti praktične vještine i znanja o primjeni 3D printanja u medicini i inženjerstvu. Edukacija će obuhvatiti sve aspekte aditivne proizvodnje, od tehničkih specifikacija do praktične primjene u kliničkim uvjetima.

Program kongresa

Kongres će obuhvatiti:

  • Predavanja i panel rasprave: Pokrivat će šarolike teme vezane uz primjenu aditivnih tehnologija u dentalnoj industriji.
  • Umrežavanje i suradnja: Prilike za razgovor o suradnji i kako konkretno Riječka razvojna agencija Porin i Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci mogu pomoći u rješavanju svakodnevnih izazova.
  • Prikaz primjene 3D printa: Demonstracija 3D printanja s posebnim naglaskom na dentalnu industriju. Posebno će biti predstavljen stroj EOS M 100, idealan za izradu zubnih krunica i mostova.

Prijave i sudjelovanje

Pozivamo sve zainteresirane, a osobito stručnjake iz područja dentalne medicine, da se prijave na kongres. Prijave se vrše putem poveznice, a sudjelovanje je u potpunosti besplatno.

Posebno potičemo sve djelatnike iz dentalne industrije da sudjeluju, jer će kongres pružiti neprocjenjive informacije i prilike za unapređenje njihovih vještina i praksi kroz upoznavanje s najnovijim tehnologijama i metodama.

Dodatne informacije i akreditacije mogu se dobiti putem emaila nenad.antolovic@porin.hr i telefona +385 99 536 19 44.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari