Kongres u Rijeci: Kako 3D printanje mijenja budućnost medicinskih i dentalnih rješenja?

U Proizvodnom parku Torpedo održan je kongres „3D print u medicini i inženjerstvu“, kojeg su zajednički organizirali Riječka razvojna agencija Porin i Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Cilj kongresa bio je predstaviti najnovije trendove i mogućnosti primjene aditivne proizvodnje u dentalnoj industriji i medicini, te potaknuti razmjenu znanja i iskustava među stručnjacima iz akademskog i poduzetničkog sektora.

Kvarner i Istra su prepoznati kao iznimno poželjne destinacije za dentalni turizam, zahvaljujući kombinaciji visokokvalitetne usluge, stručnosti i konkurentnih cijena koje privlače pacijente iz cijelog svijeta. Regija nudi pristup vrhunskim dentalnim uslugama po pristupačnijim cijenama u usporedbi s mnogim zapadnim zemljama, čime se postiže optimalan omjer cijene i kvalitete. Ova konkurentna prednost dodatno je pojačana visokom razinom profesionalnosti i stručnosti lokalnih dentalnih stručnjaka.

Kongres 3D print u medicini i inzenjerstvu

KONGRES JE ODRŽAN U PROSTORU PP TORPEDO

Dentalni turizam ne samo da doprinosi lokalnom gospodarstvu privlačeći strane pacijente, već također potiče inovacije i tehnološki razvoj u regiji. Izrazito razvijena dentalna industrija regije predstavlja odličnu priliku za implementaciju naprednih tehnologija poput 3D printanja, koje mogu revolucionirati način na koji se pružaju dentalne usluge. Kroz primjenu aditivne proizvodnje, moguće je značajno poboljšati preciznost i brzinu izrade dentalnih proteza, implantata i drugih pomagala, što rezultira većim zadovoljstvom pacijenata i smanjenjem troškova.

Kroz stručna predavanja i demonstracije, na kongresu su prikazane najnovije tehnologije i inovacije u području 3D printanja koje imaju primjenu u medicini i inženjerstvu. Poseban naglasak stavljen je na primjenu aditivne proizvodnje u dentalnoj industriji, gdje 3D printanje omogućava brzu i preciznu izradu dentalnih implantata, proteza i drugih pomagala.

PROČELNICA UO ZA GOSPODARSTVO, RAZVOJ, EKOLOGIJU I EUROPSKE PROJEKTE JANA SERTIĆ

Konferenciji je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Jana Sertić.

Kongres je bio prilika i za predstaviti platformu za prezentaciju i podršku istraživačkim i razvojnim projektima usmjerenim na primjenu 3D printanja u medicini i dentalnoj industriji. Partnerstvo između Riječke razvojne agencije Porin i Tehničkog fakulteta omogućit će korištenje opreme Proizvodnog parka Torpedo za ove projekte, što će doprinijeti bržem razvoju novih tehnologija i rješenja.

Kroz interaktivne radionice i demonstracije, sudionici su imali priliku usvojiti praktične vještine i znanja o primjeni 3D printanja u medicini i inženjerstvu. Edukacija je obuhvatila sve aspekte aditivne proizvodnje, od tehničkih specifikacija do praktične primjene u kliničkim uvjetima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari