VAŽNO PREDAVANJE

Korado Korlević stiže u Kastav povodom Svjetskog dana pčela!

Svim pčelarkama i pčelarima Hrvatskoj i izvan nje – čestitamo Svjetski dana pčele 2024! Središnja manifestacija kojom se obilježava Svjetski dan pčele u 2024. godini u Primorsko-goranskoj županiji organizira se ove godine u prostorom malom, ali poviješću i pčelarskom tradicijom prebogatom gradu Kastvu, 19. svibnja 2024. godine.

Trebamo znati cijeniti koliko smo sretni što imamo pčele u našim životima. Brinimo o njima i one će brinuti o nama! I nemojmo zaboraviti – koliko god one trebaju nas, još je više za naglasiti kako mi trebamo njih, poručuju iz Udruženja pčelarskih udruga Primorsko goranske županije. Oni su ove godine odlučili za gosta pozvati jednog od najpoznatijih hrvatskih znanstvenika i učitelja, gospodina Korada Korlevića iz Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan.

Naš nadaleko poznati astronom, ali i stručnjak širokog područja interesa, Korado Korlević će u svojem predavanju predočiti najnovija saznanja i zaključke vezane uz toliko evidentne klimatske promjene. I njihove lokalne posljedice.

Osvrnut će se na ulogu i značaj pčela u oprašivanju, a pogotovo u ovim klimatološki teškim vremenima. Korado Korlević je poznat po svojim britkim i živopisnim predavanjima.

Vrijeme događanja
Nedjelja, 19. svibnja 2024. godine (11:00 sati)

Mjesto događanja
Gradska vijećnica, Kastav, Trg Lokvina 3, Kastav

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari