KORZO OVO JOŠ NIJE VIDJELO: U subotu 19. svibnja u Rijeci istovremeno dvije akcijske povorke građana!

Foto: Riječanin

Skupovi su zakazani za 10 sati, i bit će zanimljivo vidjeti kako će se Riječanke i i Riječani opredijeliti

A možda će biti i onih koji će iz jedne povorke otići prema drugoj, ili pokušati biti u obje, barem na nekoliko minuta.

Za 10 sati na Korzu najavljeno je kretanje povorke Hod za život iza koje stoje već dobro znane opcije na hrvatskoj društvenoj (i političkoj) sceni. U svom pozivu na Facebook stranici događaja kažu:

“Hod za život miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom djetetu – rođenom i nerođenom, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Cilj Hoda za život je skretanje pozornosti na poštivanje svakog ljudskog života – od začeća do prirodne smrti. Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakoga drugog ljudskog i građanskog prava.”.

Istovremeno, grupa građanki i građana kroz svoju Facebook grupu  Građanke i građani Rijeke (koja je u vrlo kratkom vremenu  okupila velik broj članova) poziva na Hod za slobodu koji kreće također s Korza, točnije s s Jadranskog trga u 10 sati!

Njihov poziv građankama i građanima prenosimo u cijelosti:

Rijeka je ponosna na svoj identitet. Rijeka je grad različitosti i slobode. Građanke i građani Rijeke, okupljeni i okupljene oko istoimene inicijative smatraju da je sloboda ključ: težimo slobodi i pravo na samoodređenje, kako pojedinaca i pojedinki, tako i obitelji.

Pozivamo vas da se svi i sve zajedno 19. 5. kod Riječke banke (Jadranski trg) u 10 sati okupimo za život, život u slobodi, život koji je dostojanstven, siguran. Okupit ćemo se protiv laži i manipulacija; radi zaštite žena i ženskih života. Okupit ćemo se kako bi slavili obitelj u svim formama: nuklearne i dugine obitelji, obitelji bez djece, jednoroditeljske obitelji, samohrane obitelji, posvojiteljske obitelji, udomiteljske obitelji, izvanbračne zajednice bez zajedničke djece, izvanbračne zajednice sa zajedničkom djecom – za obitelj u svim oblicima, za ljubav bez nametnutih pravila i očekivanja!“.

U Rijeci se mnogi žale kako već (pre)dugo vlada akcijsko-prosvjedna fjaka koja nije imanentna pravome duhu našega grada, stoga će Riječanke i Riječani za osam dana imati svoju veliku priliku da se vrlo jasno i javno društveno angažiraju i podrže one ideje za koje smatraju da su presudne za daljnji razvoj pojedinca i društva u kojem zajedno živimo.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari