KORZO Policija privela troje prosvjednika koji su tražili ukidanje karantene i istragu 5G mreže

Foto: Kanal RI

Pod motom “Izađi i bori se” danas u u Rijeci, Zagrebu i Splitu održani prosvjedi Facebook inicijative građana

Nešto prije podneva na riječkom Korzu, ispred zgrade poglavarstva, okupilo se 30-tak prosvjednika. Riječ je o inicijativi građana koji traže da se ukinu mjere uvedene radi pandemije koronavirusa, a prosvjedi su održani i u Zagrebu i Splitu.

Riječki prosvjed nije prošao bez incidenta. Iz policije su izvijestili da okupljanje ispred zgrade riječke gradske uprave, koje je počelo oko 11 sati, nije bilo prijavljeno policiji, nego su organizatori poziv objavili na društvenim mrežama.

Prilikom postupanja policije, trojica prosvjednika su privedena.

Foto: Riportal.hr

Kako se doznaje u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, troje prosvjednika policija je privela u policijsku postaju jer su odbili pokazati osobne iskaznice.

Protiv 51-godišnjakinje podnesena je prekršajna prijava, nakon čega je puštena, a postupanje nad ostalom dvojicom (starima 45 i 54 godine) još traje te će i protiv njih biti podnesene prekršajne prijave, naveli su iz policije.

Prosvjednici su tražili obustavu karantene, a kako je navela građanska inicijativa razlozi prosvjeda su “kršenje osnovnih ljudskih prava na slobodu govora, izražavanja, kretanja, rada”. Prosvjednici su nosili transparente kojima su tražili obustavu instalacije 5G mreže “dok se ne dokaže da nije štetna.

Sudionici prosvjeda nosili su, među ostalim, transparete s natpisima “Tražimo trenutno ukidanje svih apsurdnih mjera”, “Ne želimo fašizam, despotizam i totalitarizam” i “Mjere stožera ne spašavaju nego ubijaju”.

Ekskluzivne fotografije privođenja pogledajte OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari