KORZO Postavljena humanitarna izložba “Nasmijana lica Riječkog karnevala” – evo kako možete donirati za djecu s Down sindromom

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sva prikupljena sredstva od prodaje fotografije ove godine namijenjena su Udruzi „Riječko srce“ za opremanje senzorne sobe za djecu s Down sindromom

Već tradicionalno po završetku Riječkog karnevala, kao podsjetnik na karnevalsko ludilo, na panoima na Korzu od 7. do 18. ožujka postavljena je humanitarna prodajna izložba fotografija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ u organizaciji Foto studija Kurti i Turističke zajednice grada Rijeke.

Sva prikupljena sredstva od prodaje fotografije ove godine namijenjena su Udruzi „Riječko srce“ za opremanje senzorne sobe za djecu s Down sindromom.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na deset panoa izloženo je dvjestotinjak fotografija, a još veći izbor fotografija dostupan je na internetskim stranicama Foto studija Kurti www.fotokurti.com i u svim poslovnicama Foto studija.

Fotografije se naručuju direktnom uplatom na račun udruge „Riječko srce“ te se mogu kupiti uokvirene u manjem formatu 15×21 po cijeni od 50 kuna i većem formatu 30×45 po cijeni od 150 kuna. Uplatnice se mogu naći u svim poslovnicama Foto studija Kurti te u Turističkom informativnom centru na Korzu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Izložbu je obišao zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović, a tom prilikom je Nikola Kurti, vlasnik Foto studija Kurti, podsjetio kako se ova humanitarna izložba održava osmi put zaredom, svake godine pomažući onima kojima je najpotrebnije, prenosi gradski portal MojaRijeka.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Tako su sredstva ovogodišnje izložbe namijenjena opremanje senzorne sobe za djecu s Down sindromom s područja cijele Primorsko-goranske županije.

„Senzorna soba će se koristiti za poticanje svih osjetila – vida, sluha i dodira, odnosno za terapeutski rad s djecom s Down sindromom, kako bi se moglo raditi na njihovom zdravstvenom stanju, ali i poboljšati komunikacijske vještine“, kazala je Mila Čuljak, predsjednica Udruge za Down sindrom – Rijeka 21.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U ime organizatora prikupljanja sredstava, udruge „Riječko srce“, Barbara Maras i Dalibor Horvat, zahvalili su se svim građanima koji su do sada sudjelovali u njihovim akcijama te pozvali da se pridruže i ovogodišnjoj, i tako podrže cilj udruge – stvarati aktivnije društvo, koje je spremno reagirati na potrebe zajednice.

Osim putem ove humanitarne izložbe, sredstva za opremanje senzorne sobe prikupljaju se i u sklopu humanitarne akcije „Sve za našu djecu“. Do kraja svibnja otvoren je humanitarni telefon 060 9009 (cijena poziva 5 kuna + PDV), a planiraju se i koncerti te prodaja promotivnih materijala. Svi koji se žele pridružiti akciji to mogu učiniti i uplatom na račun Udruge „Riječko srce“ HR6924020061500067799 ili SWIFT CODE ESBCHR22, otvoren kod Erste & Steiermarkische banke, uz naveden Opis plaćanja – Uplata donacije za humanitarnu akciju „Sve za našu djecu 2019″.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Poziv da se odazovu akciji uputili su i Meštar Toni i Antonija Kardum iz Turističke zajednice grada Rijeke. U sklopu 36. Riječkog karnevala održano je nekoliko humanitarnih akcija, od akcije dobrovoljnog darivanja krvi preko prikupljanja plastičnih čepova za pomoć Društvu multiple skleroze PGŽ-a, humanitarne prodaje maneštre i jote, do Humanitarnog karnevalskog bala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari