POTVRDE SE IZDAJU DO 30. RUJNA

KOSTRENA Općina srednjoškolcima i studentima subvencionira autobusni prijevoz. Srednjoškolci će dobiti i bonove od 600 kuna za udžbenike

Foto: Ilustracija (Mateo Levak/Riportal)

Općina Kostrena sufinancirat će 25% iznosa troška mjesečne karte svim redovnim učenicima srednjih škola za period od rujna 2020. do lipnja 2021. godine. Potvrde će se izdavati u Općini Kostrena od 2. do 30. rujna 2020. godine svim učenicima koji imaju prebivalište na području Općine Kostrena, a koji ne ostvaruju pravo na financiranje troška javnog prijevoza po nekoj drugoj osnovi.

Za izdavanje potvrde potrebno je osobno u Općinu Kostrena ili e-mailom na katarina.zelic@kostrena.hr ili mateja.matijasec@kostrena.hr dostaviti uvjerenje o prebivalištu za učenika/cu (potvrda MUP-a ili kopija osobne iskaznice) i potvrdu o upisu u školsku godinu 2020./2021.

Za redovne studente će Općina Kostrena u akademskoj godini 2020./2021. sufinancirati trošak putne karte u iznosu 33%, Sveučilište u Rijeci participira u visini od 27% cijene karte, dok razliku do pune cijene snosi student.

Uz navede pogodnosti, Općina Kostrena od 20. kolovoza do 30. rujna izdaje bonove u iznosu 600 kuna za nabavku udžbenika i školskih potrepština za redovne učenike srednjih škola.

Kako bi ostvarili pravo, učenici su dužni osobno u Općinu Kostrena ili e-mailom na katarina.zelic@kostrena.hr ili mateja.matijasec@kostrena.hr dostaviti uvjerenje o prebivalištu za učenika/cu (potvrda MUP-a ili kopija osobne iskaznice) i potvrdu o upisu u školsku godinu 2020./2021.

Bonovi su iskoristivi u knjižarama Školska knjiga, Hoću knjigu i Narodne novine do 31. listopada 2020. godine.

Korisnicima koji su udžbenike ili potrepštine za srednju školu nabavili u nekoj drugoj knjižari ili putem online prodaje nadoknadit će se troškovi uz predočenje originalnoga R1 računa (na ime podnositelja zahtjeva) isključivo osobno u Općinu Kostrena.

Zahtjev za nadoknadu troškova može se podnijeti najkasnije do 31. listopada 2020. Računu R1 potrebno je priložiti uvjerenje o prebivalištu ili osobnu iskaznicu učenika, potvrdu škole koju učenik pohađa te broj računa na koji će se izvršiti uplata, odnosno povrat sredstava.

Potvrde i bonovi mogu se dobiti u vrijeme primanja stranaka:

Ponedjeljak, srijeda i petak: 9:00 – 12:00 sati
Utorak: 13:00 – 17:00 sati
Četvrtkom se stranke ne primaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari