EKO-PROIZVODI

KOSTRENA U U nedjelju 13. ožujka u uvali Žurkovo sajam zdrave hrane „Zelena Kostrena“

U nedjelju, 13. ožujka 2022. godine od 10:30 do 15 sati u uvali Žurkovo održat će se sajam zdrave hrane „Zelena Kostrena“.

Većina sudionika su ekološki certificirani uzgajivači i proizvođači, a oni koji nisu, proizvode po principima ekološke, organske, biodinamičke i permakulturne poljoprivrede.

“Obzirom da idemo ususret proljeću, sve će biti u “cvjetnom duhu” – u ponudi će biti sadnice zumbula, tulipana i kala u vazama, cvjetnih proljetnih sadnica za naše okućnice, te će po prvi puta sa nama biti i Udruga ljubitelja kamelija iz Opatije sa ponudom raznobojnih prekrasnih kamelija.”, izvijestili su organizatori.

Osim “cvjetne ponude”, biti će izobilje povrća – salate, matovilca, rige, blitve, kelja, mlade kapulice, puno prerađevina i namaza, sirupa, marmelada, likera, matičnog soka aronije, bučinog i maslinovog ulja, ribljih salata i marinirane i soljene filetirane morske ribe. U ponudi će biti i ljekovitih čajeva, prirodne kozmetike, raznih vrsta brašna, palenti, ječma.

Na sajmu će svoje proizvode izložiti 30 uzgajivača i proizvođača zdrave hrane iz Primorja, Zagreba, Like, Hrvatskog Zagorja, Slavonije i Dalmacije, te jedan iz Slovenije, a posjetitelji će moći kupiti svježe voće i povrće, prerađeno voće i povrće, mliječne kravlje i kozje proizvode, suhomesnate proizvode, riblje proizvode, med i proizvode na bazi meda, prirodnu kozmetiku, žitarice i proizvode od žitarica, te razne druge proizvode.

Sajam organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Općina Kostrena i Udruga Zeleni Kastav.

Sajam će se održati uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari