ODLIČNA VIJEST ZA MATURANTE

Kostrenskim maturantima na raspolaganju aplikacija ePripreme za državnu maturu

Free Pick

Općina Kostrena omogućila je svojim maturantima korištenje aplikacije ePripreme za državnu maturu čija je namjena prije svega pomoć u provjeri znanja i dodatnoj pripremi za polaganje državne mature.

Aplikacija ePripreme za državnu maturu omogućuje maturantima besplatno pripremanje bilo kada, bilo gdje i s bilo kojeg uređaja (PC, laptop, mobitel, tablet) za polaganje državne i probne mature kroz online nastavu, online instrukcije (individualne ili grupne) i online testove sa svim pitanjima s ljetnih/jesenskih rokova državnih matura unatrag deset godina.

Aplikaciju ePripreme od 2017. godine koristilo je više od 34.000 maturanata iz cijele Hrvatske.

Nova značajka aplikacije je AI asistencija koja pomaže maturantima u učenju i pripremi za državnu maturu. Od ove godine, pristup aplikaciji dobit će i učenici 3. razreda srednjih škola koji se već sada žele početi pripremati za maturu u idućoj školskoj godini.

Uz neograničen pristup aplikaciji putem jednostavne prijave dostupne preko računala, mobitela, tableta i laptopa, maturantima se nude online instrukcije, bilo individualne ili grupne, u vidu online učionice. Također su dostupne simulacije stvarne državne mature, rješavanje svih testova državne mature od školske godine 2014./2015. po željenim razinama s uvidom u rješenja, rješavanje interaktivnih kvizova te osobna statistika koja prikazuje napredak kroz evidenciju postotka svih riješenih ispita, uz mogućnost usporedbe rezultata s drugim korisnicima. Maturanti također mogu međusobno slati poruke motivirajućeg sadržaja, a roditeljima je omogućen uvid u redovitost učenja i napredak djeteta.

Prijava se obavlja popunjavanjem i slanjem prijavnog obrasca Općini Kostrena na e-adresu: mateja.alavanja@kostrena.hr. Prijaviti se mogu maturanti i učenici 3. razreda srednjih škola koji su mještani Kostrene, bez obzira gdje pohađaju srednju školu.

prijavnom obrascu potrebno je navesti osobne podatke (ime, prezime, e-adresu i OIB), koji će se koristiti isključivo u svrhu prijave za korištenje aplikacije. Po primitku i obradi prijave, korisnik će na e-adresu navedenu u prijavnom obrascu dobiti pristupne podatke za aplikaciju koja će se moći koristiti do 31. kolovoza 2024.

Prvi rok mature je od 4. lipnja do 27. lipnja, a jesenski rok je od 21. kolovoza do 6. rujna 2024.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari