KOZALA: Započinju radovi na zamjeni toplovoda – pročitajte kada i gdje

U sklopu projekta cjelokupne obnove sustava distribucije toplinske energije u gradu Rijeci, u srijedu, 5. rujna 2018. godine, započinju radovi na zamjeni toplovoda na distribucijskom sustavu toplane Kozala

Radovi će se odvijati u dvoje faze, a prvom fazom bit će obuhvaćeni objekti u sljedećim ulicama:

  • Vjenceslava Novaka
  • Ante Kovačića (u dijelu između kućnih brojeva 6 i 12)

Radi se o nastavku investicijskog ciklusa obnove sustava distribucije toplinske energije u gradu Rijeci koji je započeo obnovom toplovoda u naselju Vojak 2015., a nastavljen je radovima u naselju Srdoči 2017. godine te u naseljima Škurinje i Podmurvice ove godine.

U sklopu ove faze radova, postojeće čelične cijevi zamijenit će se predizoliranim twin-pipe cijevima, na sustavu distribucije toplinske energije iz postojeće toplane Kozala, prema objektima koje se nalaze na distribucijskoj mreži.

Očekivano ukupno trajanje prve faze radova je tri mjeseca.

Glavni izvođač, odabran putem postupka javne nabave u skladu s regulacijama Europske banke za obnovu i razvoj, uz čiju se suradnju projekt realizira, je talijanska tvrtka Amarc DHP srl, a podizvođač građevinskih radova je tvrtka Kvarner graditeljstvo d.o.o. Radovima će se zamijeniti oko 570 metara toplovodnih cijevi.

Tijekom trajanja radova, u zgradama koje se nalaze na distribucijskoj mreži toplinske energije mogući su povremeni poremećaji u isporuci toplinske energije, no stanari objekata o tome će biti pravovremeno obaviješteni.

Za vrijeme izvođenja radova u naselju Kozala promet će biti usporen, a režim prometovanja reguliran odgovarajućom prometnom signalizacijom.

Stoga se stanovnici naselja mole za strpljenje, razumijevanje i poštivanje privremene signalizacije.

Zamjena toplovoda u naselju Kozala unaprijedit će učinkovitost prijenosa topline od toplane do podstanica zgrada. Iskustva ranijih faza projekta obnove toplovoda u Rijeci pokazala su smanjenje emisije CO2 i troškova održavanja, što je dovelo do smanjenja toplinskih gubitaka mreže za 10-15%, kao i smanjenja u gubicima vode i potrošnje električne energije.

Za sve dodatne informacije o radovima na zamjeni toplovoda u naselju Kozala korisnici nam se mogu obratiti pisanim putem (Energo d.o.o., Dolac 14/I, 51000 Rijeka), elektroničkom poštom (info@energo.hr) ili telefonski (353-040). Također, informacije o radovima redovito će biti objavljivane na Energovim internetskim stranicama (www.energo.hr).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari