KAO RIBICA

Kraj je listopada, a Opatijac Denis se bez grča i dalje kupa u moru! ‘Zatvaranje sezone? Tek kad bude ispod 16 °C’

Prognozu prate i turisti jer i dalje ih ima na našoj obali, posebno u Istri i na Kvarneru. I da, mnogi se i dalje kupaju ali umjesto traženja mjesta na plaži fokus je na nešto drugačijoj potrazi. Više u video prilogu!

S pomicanjem sata ljeto se ne pomiče, jer u Opatiji je i dalje omiljena aktivnost kupanje. A more i ujesen budi u ljudima ono nešto dječje i donosi suprotnost lijenim šetnjama koje većina ovih dana odabire, piše Danas.hr.

“Sad je prekrasno. Vidjeli ste sami kako sam ušao, bez grča i sad idem plivati barem pola sata”, govori nam Denis Putić iz Opatije koji se u moru kupa i dalje, iako je kraj listopada. I to će nastaviti činiti sve dok temperature vode ne padne ispod 16 stupnjeva.

“Onda bi to bio kraj sezone”, najavljuje.

Ali kraja nema. Smještaj se u ovom periodu najviše rezervira u hotelima. Četveronožni i oni drugi gosti znaju uživati, a pojam uživanja je provesti gotovo cijeli listopad u Opatiji.

Takvu sreću ima Freja iz Danske koja će ovdje provesti tri tjedna. “To je, ustvari, prilično dugo da smo ovdje. Danas samo razgledavamo, jučer smo bili u planinama”, govori nam.

Oduševljeni obalom i izvan sezone

Za razliku od ljeta kada su svi koncentrirani na zauzimanje što boljeg mjesta na plaži, sada je fokus na drugim stvarima.

“Bit će da je to priroda. Priroda i toplo vrijeme”, priznaje Nicolai iz Danske.

Ovaj dio naše obale oduševio je i Marcusa iz Austrije jer ima puno poveznica s njegovim domom. “Zgrade su slične kao u Beču. Puno je mirnije nego ljeti. Ljeti je prevruće i tada idemo u planine. A sada kada nije toliko vruće je bolje. Volimo trčati i malo plivati ujutro”, objašnjava.

Neki su ovdje na proputovanju, ali konačna destinacija opet je Hrvatska, u kojoj trenutno odmara 90 tisuća turista.

“Odlučili smo to napraviti s prijateljima, doći na vikend. Dolazimo iz Trsta i idemo na Plitvička jezera, ali odlučili smo stati i ovdje kako bismo posjetili grad jer je uvijek lijepa šetnica, pa smo zato ovdje stali na nekoliko sati”, ističe nam Giuzi iz Italije.

A nekoliko sati prođe u trenu kada svojim ljepotama vrijeme zaustavi priroda. No vrijeme se može malo prevariti, s pomicanjem sata svi će ovi sretnici ostati i jedan sat duže u Opatiji, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari