KREATIVNI IZLOZI: Podijeljena priznanja za najbolje uređene izloge u užem središtu Rijeke u prosincu

Učenici završnih razreda Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci svoja praktična znanja, uz sugestije mentora odnosno iskusnih poduzetnika, prezentirali su građanima Rijeke i time dali značajan doprinos uređenju i unaprjeđenju izgleda užeg gradskog središta

U Salonu Grada Rijeke podijeljena su priznanja za najbolje uređene izloge u užem središtu Rijeke u prosincu, u sklopu projekta „Kreativni izlozi – sinergija talenta i iskustva“. Cilj ovog projekta je omogućiti mladim učenicima završnih razreda Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci da svoja praktična znanja, nadograđujući ih sugestijama njihovih mentora odnosno iskusnih poduzetnika, prezentiraju građanima Rijeke i time daju značajan doprinos uređenju i unaprjeđenju izgleda užeg gradskog središta, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Također, financirajući samo uređenje izloga, Odjel za poduzetništvo Grada Rijeke svakako želi olakšati poduzetnicima ovu vrstu marketinške aktivnosti za koju mnogi više ne mogu izdvojiti sredstva.

Na ovaj se način obilježava proslava Dana sv. Vida, Fiumanke te Božićnih blagdana u Rijeci. Ovom je suradnjom do sada uređeno više od 100 izloga.

izlozi1

Ocjenjivački sud u sastavu Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednice grada Rijeke, Iva Pevalek i Silvana Konjevoda iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka te Anita Štimac i Maja Kordić Sekulić iz Grada Rijeke, Odjela gradske uprave za poduzetništvo, 14. prosinca izvršio je obilazak užeg centra grada gdje se nalazi najveći broj poslovnih prostora te su odabrani najljepši izlozi.

Podjeli priznanja prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Rijeke Miroslav Matešić, Povjerenstvo za odabir najbolje uređenog izloga u prosincu 2016. godine, dobitnici priznanja te profesorice-mentorice i nagrađeni učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci.

Dosadašnji kriteriji i načini ocjenjivanja bili su Originalnost i kreativnost u načinu predstavljanja proizvoda, uporabi dekorativnih elemenata te uporabi novih i tradicionalnih dizajnerskih dostignuća, Estetski sklad, Blagdanski ugođaj i Suradnja poduzetnika s institucijama (odgojnim, obrazovnim, socijalnim, sportskim…).

Pored dosadašnjih kriterija i načina ocjenjivanja, ocjenjivački sud uveo je i odabir najbolje uređenog izloga prema sljedećim kriterijima:

Najuspješnije uređeni izlozi u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti u Rijeci,
Vlastito aranžirani izlozi, odnosno poslovni prostori čiji su vlasnici/zakupci samostalno uredili izloge,
Izlozi poslovnih prostora prema djelatnosti pružanja ugostiteljskih usluga te
Priznanje za poseban doprinos vizualnom identitetu grada Rijeke.

Priznanja u kategoriji Najuspješnije uređeni izlozi u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti u Rijeci dobili su:

1. mjesto: RT M d.o.o., izlog trgovine Torbica, Korzo 37b
2. mjesto: Obuća d.o.o., izlog trgovine Flair, Korzo 2e
3. mjesto: AMEC Rijekatekstil d.o.o., izlog trgovine Max Mara, Korzo 40c

Priznanja u kategoriji Najuspješnije uređeni izlozi u vlastitom aranžmanu dobili su:

1. mjesto: Superknjižara d.o.o., izlog knjižare Ribook, J. Trdine 9
2. mjesto: Mala Galerija Bruketa, Užarska 25
3. mjesto: Manufaktura – domaći prirodni proizvodi, Riva 2

Priznanja u kategoriji Najuspješnije uređeni izlozi ugostiteljskih objekata dobili su:

1. mjesto: Papar i sol d.o.o. za izlog Samovar bara, Trg M. Vlačića Flaciusa 2
2. mjesto: BBQ d.o.o., Restaurant Porto Grillo, Riva 12a
3. mjesto: Art of Juice d.o.o. za izlog Boost Vitamin bara, I. Henckea 2a

Izdvojeno priznanje dobio je Studio Atelier Rogić, Užarska 15b. Ocjenjivački sud bio je suglasan u činjenici kako je gospodin Rogić postao standard kvalitete i estetike u vizualnom identitetu grada Rijeke.

Kao i godinu prije, stručno povjerenstvo uputilo je pohvale poduzetnicima za suradnju sa Školom za primijenjenu umjetnost u Rijeci jer su omogućili mladim ljudima, talentima u početku svoga stvaranja i djelovanja, da pokažu svoje umijeće, prezentiraju ga građanima i posjetiteljima Rijeke te drugim poduzetnicima i ujedno promoviraju svoju poduzetničku djelatnost.

U tom su pogledu za uspješnu suradnju pohvaljeni vlasnici izloga prodavaonica i poslovnih prostora: Marella, Adamićeva 19a; Max&Co, Korzo 6a; Tosca Blu, Korzo 5a; Ciciban, Korzo 41c; Croata, Korzo 3; Obuća, Korzo 41; Ghetaldus Rijeka, Korzo 2f i Lady Stil d.o.o., Trpimirova 4.

Priznanje za uspješnu suradnju s riječkim poduzetnicima ide Školi za primijenjenu umjetnost u Rijeci; učenici aranžersko-scenografskog smjera i kiparskog dizajna u kratkom su roku i s ograničenim sredstvima uspješno uredili 11 poslovnih prostora. Izlozi su ove godine uređeni pod vodstvom mentora profesora Nine Bačić Mencer, Nives Papandopulo, Tatjane Masterl i Ines Milčić. Učenice Kristina Crnković i Vanessa Ožbolt posebno su se istaknule u uređivanju izloga te im je također dodijeljeno priznanje.

Vrijedi spomenuti i izloge koji su vrlo lijepo, reprezentativno, estetski i u duhu blagdana uređeni u vlastitom aranžmanu, čime se također dao doprinos uređenju grada: Optika Dunatov, Korzo 40a; Trgovina tekstilom Tena, tvrtka N&P d.o.o., P. Rittera Vitezovića 9; Kopitarna Zagreb d.o.o., Fiumara 5a i Gant Store Rijeka, CM Delta d.o.o., Ante Starčevića 2b.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari