FROOM!

Kreće ciklus zimskih online Frooom! majstorskih filmskih radionica

Od 11. do 15. siječnja 2021. djeca i mladi iz čitave Hrvatske mogu se uključiti u fantastičnu zabavu u majstorskoj scenarističkoj radionici s Anitom Čeko, zavrzlame majstorske montaže s Karlom Vorihom te ludu multiviziju s Venom Mušinovićem.

Radionice će se odvijati pet dana od 10 do 14 sati, preko Zoom video poziva, u malim grupama. Cijena radionica je 150 kuna. Djeca kojoj je trenutno određena mjera samoizolacije zbog korone, mogu se javiti i radionicu dobiti besplatno, te si s Frooom! ekipom uljepšati ove teške dane. Javite se što prije jer je broj mjesta zbog kvalitete rada ograničen.

Radionice su namjenjenje polaznicima od 12 do 16 godina koji žele produbiti svoje poznavanje kreativnih filmskih procesa rada.

Više informacija i prijave na: https://www.frooom.eu/prijave/ ili http://www.frooom.eu/shop/

Popis radionica:

TAJNE SCENARISTIČKIH MOĆI

Naša mašta i dalje može stvarati i kreirati likove i svjetove kakve želimo te putovati kamo god želimo usprkos tome što ove zime više nego ikad boravimo zatvoreni u stanovima i kućama.
Radionica “Tajne scenarističkih moći” poziva sve zainteresirane polaznice i polaznike da kroz pet dana radionice istraže supermoći pisanja potrebne za nezaboravan scenarij za kratki igrani / animirani film te da svoju ideju s kojom se prijavljuju postave na scenarističke noge. Istražit ćemo kako naše emocije smještamo u naše filmske priče/scenarije da bi one kod gledalaca stvorile željene osjećaje.

 

KREATIVNI SVIJET MONTAŽE

Radionica „Kreativni svijet montaže“ se sastoji od toga da pravilno započnete, koristite alate koji su vam potrebni, ne samo da ih naučite već da razumijete kako i zašto ih koristiti, kako bi znali sve što je potrebno da napravite fantastičan krajnji proizvod, bez obzira o trenutnoj razini vaših vještina. Mladi polaznici tijekom radionice će savladati i unaprijediti vlastito znanje montaže. Uz, to, svaki dan ćemo posvetiti i teoriji montaže koje pokriva povijest i evolucije montažnih tehnika.

 

MULTI-VIZIJA

Multi-vizija kreće od jedne ideje – da filmski jezik, baš kao i naš razgovorni ili jezik u knjigama, može istom rečenicom poručiti različita značenja. Multi-vizija kreće od jedne ideje – jednog scenarija koji će zajednički osmisliti polaznici na Zoom sastancima. Tu prvu i drugu jednu ideju ćemo onda pojedinačno okrenuti naglavačke, protresti, promućkati, obojati, osluhnuti, podijeliti, pomnožiti i snimiti – individualno stvarajući raznolike filmove koristeći mogućnosti filmskih tehnika i postupaka snimanja. Na kraju ćemo ih spojiti u jedan film, omnibus, kaleidoskop, filmskog mutanta, veseli eksperiment zajedničkog stvaranja na daljinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari