AKCIJA TZ GRADA RIJEKE

Kreće kandidiranje za Riječku trešnju 2023: Znate li koja je poveznica trešnje sa znamenitostima Rijeke?

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

Upravo se trešnja povezuje sa Svetim Vidom, zaštitnikom grada

Šetajući riječkim Korzom proteklih dana vjerojatno ste primijetili novu izložbu na postamentima Grada. Na brojnim fotografijama do 15. kolovoza imate priliku vidjeti neke od najpoznatijih znamenitosti grada Rijeke u društvu trešnje.

Atraktivne fotografije gradskih atrakcija snimljene su kamerom poznatog riječkog fotografa Rina Gropuzza. Što predstavlja trešnja i koja je njena poveznica sa znamenitostima grada?

Akcije nagrađivanja turističkih djelatnika

Turistička zajednica grada Rijeke dugi niz godina provodila je akcije nagrađivanja turističkih djelatnika u cilju odavanja priznanja za uložen trud u pružanju usluga i poticanje novih ulaganja u turistički sektor. Povezane aktivnosti provodile su se u suradnji s upravnim odjelima Grada Rijeke.

Dosadašnje dodjele priznanja provođene su u okviru akcije Volim Rijeku koja se uzastopno održavala od 2000. godine, pa sve do 2020. godine kada je prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Tijekom tih devetnaest godina manifestacija je iz skromnih početaka prerasla u velik projekt dobro prihvaćen od strane lokalne zajednice, a o čemu je svjedočio i sve veći broj sudionika koji su se iz godine u godinu uključivali u njegovu provedbu.

U želji za daljnjim održavanjem ove akcije koja je s godinama postala važan projekt Turističke zajednice grada Rijeke, ali i u želji za poticanjem izvrsnosti i priznavanjem ljudskog rada o kojem ovisi stvaranje općeg dojma i doživljaja destinacije kao i unaprjeđenje opće razine kvalitete životnog prostora, Turistička zajednica grada Rijeke pokrenula je rebranding akcije Volim Rijeku i dodijeljuje joj novi naziv – Riječka trešnja.

Zašto baš trešnja?

Upravo se trešnja povezuje sa Svetim Vidom, zaštitnikom grada. On je prema legendi trešnjama darivao djecu i siromašne, a njegov se blagdan obilježava u lipnju svake godine kad je sezona trešanja u punom jeku. Tada ih se može naći na svakom štandu na riječkoj tržnici i kao takve su svojevrsni simbol grada Rijeke.

To je potaknulo razvoj nove priče s trešnjom u glavnoj ulozi kojom će se na simboličan način odati priznanje svima koji pridonose razvoju riječkog turizma, koji nesebično daju sebe i svoje vrijeme za boljitak zajednice i koji naš grad čine ugodnim mjestom za boravak. Na obostrano zadovoljstvo Turistička zajednica grada Rijeke pokrenula je suradnju s Malom galerijom Bruketa, najstarijom i najpoznatijom galerijom u gradu koja je dala svoj doprinos u razvoju ovog projekta te je osmislila originalne plakete koje će krasiti police nagrađenih turističkih djelatnika, a sve u stilu trešnje.

Kandidiranje za Riječku trešnju 2023. godine

Nakon nekoliko godina pauze vrijeme je da se ponovno prepozna i nagradi trud turističkih djelatnika. Stoga Turistička zajednica grada Rijeke ovim putem poziva sve zainteresirane gospodarske subjekte koji obavljaju turističke i njima srodne djelatnosti da kandidiraju svoje najbolje djelatnike za Riječki trešnju 2023. godine u sljedećim kategorijama:

Agencijski djelatnik/ica
Turistički vodič
Djelatnik/ica prodaje i marketinga u turizmu
Recepcijski djelatnik/ica
Konobar/ica
Kuhar/ica
Djelatnik/ica hotelskog domaćinstva
Policijski službenik/ica
Vatrogasac
Djelatnik/ica u prijevozu (pomorski, zračni i cestovni)
Prodavač/ica
Djelatnik/ica u zdravstvenom turizmu (medicinski, lječilišni, wellness)
Djelatnik/ica u nautičkom turizmu
Djelatnik/ica na uređenju i održavanju okoliša

Obrazac prijave možete pronaći na web stranici Turističke zajednice grada Rijeke pod kategorijom Novosti i Potpore i natječaji, a prijave su otvorene do 20. kolovoza 2023. godine i šalju se na mail adresu rijeka@visitrijeka.hr s naznakom u naslovu Riječka trešnja – čovjek ključ uspjeha.

Nakon zaprimanja kandidatura, Stručno povjerenstvo sastavljeno od djelatnika Turističke zajednice grada Rijeke ocijenit će prijedloge temeljem prijava, dok će u kategoriji Pružatelj ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu Turistička zajednica grada Rijeke odabrati najuspješnijeg privatnog iznajmljivača na temelju najvećeg broja ostvarenih noćenja uz uvjet uredno podmirenih obveza prema Turističkog zajednici grada Rijeke.

Svi nagrađeni djelatnici bit će pismeno obaviješteni, a svečana dodjela priznanja upriličit će se 27. rujna 2023. godine prigodnim programom na Trsatskom kaštelu povodom Svjetskog dana turizma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari