BESPLATAN PROGRAM

Kreće novi ciklus Škole za razvedene roditelje u „Tiću“

31. ciklus Škole za razvedene roditelje u Dječjem domu „Tić“ Rijeka započinje 3. svibnja 2022.g. Program je besplatan, održava se tijekom pet susreta, a svi polaznici po završetku dobivaju pisane materijale koji objedinjuju teorijska znanja dobivena tijekom trajanja programa.

Za djecu sudionika Škole paralelno se odvijaju kreativne radionice, a svima je ponuđena mogućnost individualnog psihološkog savjetovanja.

Dječji dom “Tić” Rijeka, javna ustanova socijalne skrbi čiji je osnivač Grad Rijeka od 2007.g. kontinuirano dva puta godišnje provodi „Školu za razvedene roditelje”, program psihološke podrške namijenjen roditeljima koji su razvedeni ili kod kojih je proces razvoda braka u tijeku.

VIDEO DANA:

Jubilarni program „Škola za razvedene roditelje“ i novi priručnik za roditelje „Razvodimo se, ali ostajemo roditelji“ najavili su Karla Mušković, Pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, Sanja Smojver Ažić, redoviti profesor Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, Tamara Žakula, ravnateljica Dječjeg doma „Tić“ Rijeka i Ivana Ćosić, psihologinja Dječjeg doma „Tić“ Rijeka.

Program „Škola za razvedene roditelje“, koji je besplatan za sve zainteresirane, ove godine obilježava 15. godina provedbe. Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.

„Razvodimo se, ali ostajemo roditelji“ je novi priručnik u kojem su objedinjena teorijska znanja i informacije koje se roditeljima prezentiraju u okviru škole, a dobivaju ga svi polaznici koji u cijelosti završe program.

Pogledajte video prilog Kanala Ri!

Dječji dom “Tić” Rijeka je javna ustanova socijalne skrbi Grada Rijeke u kojoj multidisciplinarni tim stručnjaka pruža stručnu pomoć i podršku djeci sa iskustvom zlostavljanja i/ili zanemarivanja odnosno djeci i roditeljima koji su u riziku za doživljavanje nasilja, kroz program poludnevnog boravka za djecu, savjetodavni rad te preventivnu djelatnost. „Škola za razvedene roditelje“ jedan je od preventivnih programa kojim se nastoji osnažiti roditelje u njihovoj roditeljskoj ulozi čime doprinosimo prevenciji nasilja. Multidisciplinarni tim u “Tiću” čine: 2 psihologa, 1 socijalni radnik, 3 odgajatelja te vanjski suradnici – 1 psihijatar i 1 pedijatar. Ustanovu s oko 90% potrebnog iznosa financira Grad Rijeka, od 2005. godine jednim dijelom i Primorsko-goranska županija, a od 2010. godine i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Sve su usluge za korisnike besplatne.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari