SPAS JE KONAČNO STIGAO

Video | Krenuo obračun sa stjenicama u riječkom neboderu! Pogledajte kako se odvijala akcija u grdosiji s 26 katova

Što znači biti dosadan kao stjenica iz prve su se ruke uvjerili stanari jednog od najvećeg riječkog nebodera. Jutros su u pomoć stanarima stigli profesionalci, no to je tek početak.

Konačno je počeo obračun profesionalaca sa stjenicama u jednom od najvećih riječkih nebodera.

Djelatnici specijalizirane tvrtke tretirali su četiri najugroženija stana, ali još uvijek nisu stali na kraj problemima stanara, javljaRTL Danas.hr.

Prva je na redu dezinsekcija državnoga stana iz kojega su, tvrde susjedi, počele muke sa stjenicama. Nedžip iz Afganistana, čiji sinovi tu i žive, objašnjava kada su se doselili i kakav problem imaju: “Dvije godine, već dvije smo tu, imamo ubode”, kaže nam.

Raširile su se po neboderu, otpuzale i kat niže u spavaću sobu Marine Nimac gdje su profesionalci pokazali kakav trag ostavlja stjenica kada pukne.

Siniša Šarić, djelatnik tvrtke za dezinsekciju iz Rijeke ispričao je koliko će im trebati da srede stan. “Oko 15, 20 minuta, zavisi koliko ima kreveta i svega, može i do pola sata“.

Marina kaže kako sada u sobi nisu vidjeli stjenice, samo izmet.

“Ali sam ja danima to već ubijala tako da vjerojatno sam i sama to smanjila. Nisu našli nikakvo gnijezdo i uopće ne znam je li mogu u stan”, kaže nam Marina.

Dok smo s njom razgovarali drugi djelatnik riječke tvrtke za dezinsekciju David Rac izašao je iz stana s dobrom viješću.

„Gospođa možete slobodno u stan! Najbitnije je sada tri, četiri dana uopće ne prati podove, a poslije toga, perite samo sredinu, probajte rubove poštedjeti“”, objasnio joj je djelatnik Rac.

Pesticid djeluje do mjesec dana. U stanu se smije spavati i normalno živjeti.

Baš to jedva čeka obitelj sa 16. kata kojima je krvopija preko glave. Nemilo su im izgrizle djecu, pa se tretira svaki pedalj stana. U dnevnom boravku puzale su na sve strane.

„I nakon ovog tretmana, ako se budemo odlučili na drugu akciju, te druge akcije znaju biti malo žešće!, kazali su stnarki koja se toga ne boji

“Neka budu, ja sam spremna na sve, samo da ih se riješim i da zaštitim svoju obitelj. Ja nemam ubod, ali ja se cijeli dan jučer na poslu, ali kući, non-stop češem“, priča nam stanarka nebodera Renata Bartula Bosanac.

Danas su čišćena četiri stana, što će se platiti iz zajedničke pričuve zgrade. Stanari se boje da u pričuvi nema novca za cijeli neboder, pa će tko odluči, tretman platiti 100 do 150 eura.

„Pa mislim da još nije kraj agonije stanara, mislim da će još malo trebati, to je prekompleksan problem da bi se mogao ovako jednostavnim, brzim putem, jednim tretiranjem riješiti. Za koliko bi mogao biti riješen problem? Otprilike, tri tjedna“., kaže Tihomir Grgat, rukovoditelj Službe za ekološku sanitaciju specijalizirane tvrtke iz Rijeke-

Nakon ponovljenog tretiranja. I ako se prijave i drugi stanari koji imaju problem. Nisu oni jedini, u Rijeci se stjenice pojave i uspješno saniraju pet do deset puta na godinu, izvještava Maja Brkljača za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari