120. KOLEGIJ

KRK Prihvaćen glavni projekt uređenja postojećeg dječjeg igrališta u naselju Bajčići

U Malenoj vijećnici Grada Krka, 06. svibnja 2024. godine, održan je 120. sastanak Kolegija u čijim su raspravama, pored gradonačelnika Darija Vasilića, sudjelovali Nikša Franov, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka i Franjo Volarić, privremeni gradonačelnikov zamjenik.

Teme iz dnevnog reda pritom su obrazlagali: Marino Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka, Radmila Živanović Čop, voditeljica Imovinsko-pravne službe, Đimi Skomeršić, stručni suradnik za komunalne poslove i komunalni doprinos, Ines Galjanić, stručna suradnica za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Igor Hrast, stručni suradnik za lokalni ekonomski razvoj i Vedran Hajdin, voditelj Pododsjeka za redarstvo.

Na početku ovotjednog sastanka, tijekom rješavanja predmeta Pododsjeka za redarstvo, zaključeno je da ograde između ugostiteljskih terasa i prema javnim površinama ne smiju biti više od jednog metra, nakon čega je Pododsjeku za redarstvo dodijeljeno zaduženje da o tome obavijesti vlasnike ugostiteljskih objekata kako bi se ugostiteljske terase pripremile za nadolazeću turističku sezonu. Na inicijativu Mjesnog odbora Skrpčići – Pinezići, s obzirom na iznimnu količinu posla vezanog uz košnju trave i održavanje tj. krčenje i sječu raslinja uz ceste i ostale površine na području Mjesnog odbora, kao i prethodne godine ugovor o djelu sklopit će se s I. P., i to za period od 15. svibnja do 15. kolovoza ove godine. S obzirom na prijedlog grupe građana iz Vrha i Salatića, zatražit će se ponuda za (djelomičnu) sanaciju makadamske ceste na relaciji Vrh – uvala sv. Jurja, posebice u dijelu raskrižja pred ugostiteljskim objektom Agroturizam Dvori Sv. Jurja. Pored toga, prihvaćena je ponuda Obrta Aquarium iz Krka, u iznosu od 4.500,00 eura bez PDV-a (s uračunatim troškom materijala), za sanaciju stepeništa i terase iznad objekta Aquarium Terrarium u gradu Krku. Na terasi ugostiteljskog objekta Kings Caffe u gradu Krku odobreno je izvođenje glazbe uživo, i to vikendima sve do kraja kolovoza, u  vremenu od 20.00 do 24.00 sata. Prihvaćen je i prijedlog Mjesnog odbora Vrh za postavljanje klupice na malenom vidikovcu, tj. protupožarnoj presjeci Salatići – Runjci, budući da navedenu trasu sve intenzivnije koriste šetači. Vezano uz zamolbu Mjesnog odbora Krk – zapad da se spuste rubnjaci na pješačkom prijelazu kod trgovačkog kompleksa na Šetalištu Sv. Bernardina te ukloni postolje stupa javne rasvjete ispred ugostiteljskog objekta Kings Caffe, istaknuto je kako su odluke po oba pitanja već prethodno donesene, što znači da se s namjerom realizacije razrađuje dokumentacija.

Tijekom izlaganja o temama Odsjeka za gospodarstvo, prihvaćena je zamolba tvrtke AVinstal d.o.o. iz Lovrana za produljenjem roka trajanja Ugovora o izradi idejne projektno-tehničke dokumentacije budućeg Multimedijalnog kulturnog centra Krk, i to za tri mjeseca, odnosno zaključno do 06. kolovoza ove godine. Potom je prihvaćena ponuda Obrta za savjetovanje u vezi s informacijskim tehnologijama Vertikalna informacijska tehnologija iz Osijeka, u iznosu od 840,00 eura, za godišnje održavanje aplikacije EJP (Elektronički Javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta) – od 01. lipnja 2024. do 01. lipnja 2025. godine. Također, prihvaćena je i ponuda tvrtke Studio perivoj d.o.o. iz Malinske, vrijedna 3.500,00 eura bez PDV-a, za uslugu izrade dokumentacije hortikulturnog uređenja zelene zone Sv. Lucija u gradu Krku. Ponudom je uključena izrada i prezentacija idejnog rješenja uređenja zelene zone, eventualne korekcije ideje, razrada dokumentacije na razinu glavnog projekta (plan sadnje, tehnički opis zahvata i procjena troškova izvedbe), izrada troškovnika hortikulturnih radova te izrada projekta navodnjavanja.

U kontekstu rasprave o predmetima Imovinsko-pravne službe, donesene su odluke o pokretanju sljedećih postupaka jednostavne nabave: (1) za uslugu održavanja informacijskog sustava Grada Krka u 2024. godini (što predstavlja ulaganje procijenjeno na iznos od 26.500,00 eura bez PDV-a), (2) za izradu glavne muzeološke koncepcije stalnog postava (izložbe) u novom interpretacijskom centru s antičkim podnim mozaikom s motivom Tritona u gradu Krku (18.000,00 eura bez PDV-a), (3) za izradu izvedbenog rješenja likovnog postava i vizualnog identiteta novog interpretacijskog centra s antičkim podnim mozaikom s motivom Tritona u gradu Krku (23.000,00 eura bez PDV-a), (4) za implementaciju sustava za upravljanje javnom rasvjetom na području Grada Krka – programiranje, licence, edukacija i ostalo (23.000,00 eura bez PDV-a), (5) za uslugu stručnog nadzora nad rekonstrukcijom, tj. dogradnjom postojeće zgrade Centra za socijalnu skrb Krk – izgradnjom sportske dvorane za borilačke sportove te (6) za ustupanje radova na ugradnji vanjske rasvjete na sportskom igralištu u naselju Vrh (16.332,00 eura bez PDV-a). Pored toga, donesene su odluke o objavi dvaju natječaja: (1) za davanje u zakup javne površine na dijelu k.č. 3140/3, k.o. Krk-grad za postavljanje privremenog objekta za obavljanje ugostiteljskih usluga (ugovor zaključen s dosadašnjim zakupnikom traje do 03. kolovoza ove godine) te (2) za davanje u zakup javne površine na dijelu k.č. 1885, k.o. Vrh, za postavljanje privremenog objekta za prodaju pekarskih proizvoda (ugovor zaključen s dosadašnjim zakupnikom traje do 21. lipnja ove godine). Na obje lokacije zakup je određen u trajanju od pet godina. Prihvaćen je prijedlog A. J. i M. Z., oboje iz Krka, za ukidanje statusa javnog dobra na z.č. 2538/15, k.o. Linardići, površine od 18 m2, u naravi dvorište kuće u vlasništvu predlagatelja, kao i prijedlog Ž. S. iz Krka za ukidanje statusa javnog dobra na z.č. 3854/1, k.o. Poljica, površine od 55 m2, u naravi dvorište kuće u vlasništvu predlagateljice. O tim će se inicijativama, na jednom od narednih saziva, očitovati i gradski vijećnici.

Tijekom razmatranja tema Odsjeka za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, prihvaćena je ponuda tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o. iz Zagreba, s pribrojenim PDV-om vrijedna 3.250,00 eura, za izradu dokumentacije o nabavi te provedbu postupka javne nabave vezane uz projekt rekonstrukcije, tj. dogradnje postojeće zgrade Centra za socijalnu skrb Krk – izgradnje sportske dvorane za borilačke sportove na k.č. 2012/3, k.o. Krk. U nastavku, predstavljen je i prihvaćen glavni projekt s pripadajućim troškovnikom za uređenje postojećeg dječjeg igrališta u naselju Bajčići, a za koji će sada ishodovati potvrda glavnog projekta. Vrijednost predmetne investicije procijenjena je na iznos od 190.479,38 eura s pribrojenim PDV-om.

Tijekom rješavanja predmeta Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslove, prihvaćeni su prijedlozi ugovora o sufinanciranju Turističke zajednice Grada Krka, od kojih se prvim, u ukupnom iznosu od 13.270,00 eura, sufinancira održavanje tematskih pješačkih i biciklističkih staza na području Grada Krka, a drugim, u ukupnom iznosu od 85.000,00 eura, sljedeće aktivnosti i manifestacije: Krk Music Fest (s 5.309,00 eura), 500. Krčki sajam – Lovrečeva (sa 62.438,00 eura), Advent u Krku (s 13.272,00 eura) i Kornićarska letinja (s 3.981,00 eurom).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari