SUTRA

Kružna ulica domaćin jubilarnog 15. po redu sajma ploča

Ove subote (26.6.) od 10h do 17h u Kružnoj ulici (tik do OKC Palach) održava se jubilarni 15. po redu sajam ploča. Kao i do sad ulaz je slobodan.

22.3.2014. datum je prvog izdanja sajma ploča.

Ritualno okupljanje zaljubljenika u gramofonske ploče i sve što je iole vezano zapravo za zvuk od početne ideje se pretvorilo kao nezaobilazna stanica u programu Distune promotiona. Dva puta godišnje, malo po malo i sedam godina nakon, došli smo i do jubilarnog 15-og izdanja.

Cjenkanje, razmjena, prva kupovina, poneki savjet ili jednostavno druženje uz bogatstvo zvuka, zajedničke su karakteristike dosadašnjih izdanja.

Posebnost ovog je svakako dolazak izlagača u najvećem broju do sad. Njih 15 iz praktički cijele Hrvatske, kao i susjedne Slovenije, od dugogodišnjih vlasnika second hand dućana do kolekcionara iz rubrike početnici.

Posjetitelji će uz uobičajenu ponudu mahom poznatijih naslova pronaći i naslove nezavisnih izdavačkih kuća poput Moonlee recordsa, Sumoggu recordsa, PDV records ili pak Geenger records.

Plod je to suradnje koja je zapravo krenula od prvog izdanja sajma; ponuditi i nove, aktualne kako domaće tako i inozemne naslove.

Za ovu priliku izdvojiti ćemo agilni dvojac kojeg čine Leri Ahel i Željko Luketić poznatiji kao Fox and His records. Label novijeg porijekla koji se bavi izdanjima izvan žanrovskih okvira: opskurnom i zaboravljenom glazbom te u isto vrijeme suvremenom i starijom.

No, tu nije kraj posebnosti ovog izdanja.

Naime, na jednom od štandova naći se ponuda nekolicine riječkih bendova: Marinada, Jonathan, My Buddy Moose, The Siids, Asheraah, Chasing Nord, Po ‘metra crijeva, Mamut, Flip Flop Fatality, Zenoth….od majice do ploče, od badgeva do CD-a.

Na taj način još jednom se daje podrška bendovima koji su u proteklo vrijeme rijetko ili nikako svirali pred svojim fanovima, a opet s druge strane marljivo radili na novim materijalima.

Naravno, sve ponuđeno će imati i posebne, snižene cijene.

Dodamo li nagradnu igru te posebnu glazbenu podlogu, pozivnica je više nego dovoljna da se u ovu subotu rashladite uz sajam ploča!

Važno je napomenuti da se sajam održava u skladu s epidemiološkim preporukama: radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: fizičku udaljenost, nošenje zaštitnih maski za lice gdje je to nužno te ostanak doma ukoliko su primjetni simptomi poput povišene temperature.

Organizaciju sajma ploča potpisuje Distune promotion u suradnji sa Savezom udruga Molekula.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari