LJEPOTICA IZ 80-IH

Kultna jahta ‘Birgit’ stigla u Bakarac na restauraciju. Nakon toga mogla bi vrijediti suludo puno novaca!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Alfamarine Cronos 83 dizajnirao je poznati talijanski dizajner Franco Harrauer. Riječ je o vrlo rijetkom modelu, proizvedeno ih je samo nekoliko u svijetu.

Protekloga vikenda, iz slovenske Izole do Bakarca dopremljena je 25-metarska jahta “Birgit”, specifično plovilo koje je osamdesetih izgradio talijanski brodograditelj Alfamarine. Trenutno se nalazi u moru, ali planiraju je uskoro izvući na suho kako bi započeli obnovu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Namjera je da se jahta temeljito reparira i da joj se vrati nekadašnji sjaj. Iako nije u najboljem stanju zbog lošeg održavanja tijekom godina, stručnjaci tvrde da je trup broda izvanredno očuvan, što predstavlja dobru osnovu za restauraciju.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Očekuje se da će obnova trajati nekoliko godina.

Ovaj model Alfamarine Cronos 83 dizajnirao je poznati talijanski dizajner Franco Harrauer. Riječ je o vrlo rijetkom modelu – proizvedeno ih je samo nekoliko u svijetu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Te jahte bile su poznate po snažnim motorima koji su im omogućavali postizanje impresivnih brzina, što je bilo revolucionarno za njihovo vrijeme.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Da je “Birgit” bila pravilno održavana, njezina bi vrijednost danas vjerojatno iznosila milijune eura. No, unatoč lošem stanju, ova jahta ima povijesnu i tehničku vrijednost te predstavlja jedinstveni primjerak brodogradnje iz prošlog stoljeća, što dodatno motivira njemačkog vlasnika da je obnovi, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari