EVO DETALJA

Kultno Valentinovo u Art-kinu: Vječni sjaj nepobjedivog uma

Povodom dvadesete godišnjice filma, u sklopu programa Kultno kino, na veliko platno Art-kina stiže Vječni sjaj nepobjediva uma (2004.) Michela Gondrya, prigodno na Dan zaljubljenih, 14. veljače u 20 sati.

Ova u suštini ultimativna ljubavna priča prati par koji se, kada njihov ljubavni odnos prestane biti uzajamnim, podvrgava medicinskom zahvatu kako bi jedno drugo zauvijek izbrisali iz sjećanja. Međutim, kroz proces gubitka memorije, počinju shvaćati čega se sve uistinu odriču.

Potaknut scenarijem velikog oniriste Charlieja Kaufmana koji neobuzdanim ritmom pleše prepoznatljivim rubom realno-nadrealnog te jednako odvažnom i autentičnom redateljskom palicom Michela Gondryja, Vječni sjaj nepobjediva uma donosi zaokretan, ali iskren pogled na ljubavne odnose i bol u srcu. 

Film je Kaufmanu donio nagradu Oscar za najbolji izvorni scenarij, dok je Kate Winslet bila nominirana za najbolju glavnu žensku ulogu. 

U ulozi pak ostavljenog i razočaranog partnera Joela, Jim Carrey je, prema mišljenju mnogih, iznjedrio jednu od najupečatljivijih uloga u svojoj karijeri.

Ulaznice za projekciju su u prodaji, a dostupne su na blagajni Art-kina koja se otvara sat vremena prije početka prve projekcije u danu i putem stranice ulaznice.hr.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/ 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari