PGŽ PREDSTAVLJA FOLKLORNI ANSAMBL ZORA

Kultura i običaji Primorsko-goranske županije bit će dio ovogodišnjeg programa 55. Vinkovačkih jeseni

Zbog pandemije koronavirusa, ovogodišnje, 55. Vinkovačke jeseni bit će održane na drugačiji način. Uz otvorenje i mimohod u kojem će sudjelovati samo KUD-ovi s područja Vukovarsko-srijemske županije, manifestacija će, od 17. do 20. rujna, pretvorit cijelu Lijepu našu u veliku pozornicu izvornog hrvatskog folklora budući da će u nju putem video razglednice biti uključeni KUD-ovi iz Hrvatske.

Naime, snimateljska ekipa Vinkovačkih jeseni u razdoblju od 27. kolovoza do 4. rujna posjetiti će sve hrvatske županije i snimiti kratke filmove o tradicijskoj kulturi i običajima svakog kraja koji će biti prikazani kao dio prilagođenog programa.

Na taj će se način najbolji izvorni hrvatski folklor i ove godine ipak zabilježiti i predstaviti u najboljem svijetlu te u konačnici sačuvati od zaborava kao i prenijeti na iduće naraštaja.

Snimanju razglednice iz Primorsko-goranske županije, u sklopu koje je nastupio Folklorni ansambl “Zora“, prisustvovala je pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja