KAOS NA KORZU

Galerija | Kupuju hranu u pekari, spuštaju stolice kafića kojima je zabranjen rad i – jedu

Foto: Riportal.hr

Na Korzu je danas vladala pomalo kaotična situacija glede ponašanja nekih građana

Komunalni redari i pripadnici civilne zaštite imaju danas pune ruke posla u središtu grada!

Jedan dio građana ili nije shvatio, ili nije želio shvatiti upute odnosno mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite koje određuju kako je zbog pandemije koronavirusa i dalje na snazi mjera zabrane zadržavanja i okupljanja na javnim površinama, što se danas na Korzu učestalo kršilo jer su neki građani popuštanje mjera doživjeli kao dozvolu za potpuno opuštanje na javnim površinama.

Da stvar bude još gora, to opuštanje ide direktno kontra onih kojima stožer civilne zaštite nije dozvolio rad, a to su ugostiteljski objekti – kafići i restorani.

Tako danas tijekom cijelog dana svjedočimo paradoksalnoj situaciji – neki lanci pekarskih proizvoda obogatili su svoju ponudu raznim “marendama” pa ljudi kod njih kupuju hranu, odlaze na terase ugostiteljskih objekata kojima je zabranjen rad do 11. svibnja, a tamo skidaju uredno složene stolice, “razvlače” ih po terasama i tamo sjede i jedu.

Ugostiteljima kojima je zabranjen rad vjerojatno se diže kosa na glavi…

Korzom danas gotovo neprestano patroliraju komunalci i civilna zaštita, ali tvrdoglavi i neobazrivi Riječani zadaju im mnogo posla.

Možda je ovo za civilnu zaštitu i najveći izazov do sada u korona-krizi!

Foto: Riportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari