USPJEŠNI DOMAĆI KRATKOMETRAŽNI FILMOVI

”Kvarner u kratkom”: U riječkom Art kinu uskoro započinje prikazivanje uspješnih domaćih kratkometražni filmova

Foto: Art-kino

U fokusu programa Kvarner u kratkom nalaze se tri kratkometražna filma snimljena u Primorsko- goranskoj županiji: Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio riječkog redatelja Igora Bezinovića i Ivane Pipal, Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem riječke redateljice Sanje Milardović te Njemački inat Silve Ćapin.

Kvarnerska filmska komisija u prosincu organizira program Kvarner u kratkom u sklopu kojeg će se u Art-kinu prikazati tri uspješna domaća kratkometražna filma snimljena u Primorsko-goranskoj županiji, te održati online predavanje Ree Rajčić na temu nezavisne filmske produkcije u Hrvatskoj, u suradnji s Odsjekom za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Kvarner u kratkom program je kojim Kvarnerska filmska komisija želi učiniti svoj rad vidljiv široj javnosti, predstaviti produkcije snimljene na našem području, ali i otvoriti prostor za učenje i rad mladih.

Tim će se povodom u četvrtak, 17. prosinca u 19 sati u Art-kinu prikazati tri kratkometražna filma snimljena na različitim lokacijama u našoj županiji. Na repertoaru su redom: Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio riječkog redatelja Igora Bezinovića i Ivane Pipal, Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem riječke redateljice Sanje Milardović te Njemački inat Silve Ćapin. Nakon projekcije slijedi razgovor s članovima filmskih ekipa, a ulaz na program, uz obaveznu rezervaciju mjesta putem e-pošte na ulaznice@art-kino.org, je slobodan.

Online predavanje Osnove nezavisne filmske produkcije održat će se u ponedjeljak, 14. prosinca u 13 sati putem Zoom platforme, a zamišljeno je kao elementarno upoznavanje studenata, ali i zainteresirane javnosti, s profesijom filmskog producenta u Hrvatskoj te s lokalnim audiovizualnim sustavom u okviru kojeg nezavisni producent djeluje i stvara.

U sklopu predavanja prikazat će se i kratkometražni igrani film Njemački inat redateljice i scenaristice Silve Ćapin, na čijem će primjeru predavačica Rea Rajčić, producentica samog filma, upoznati polaznike s cijelim produkcijskim procesom od samog kreativnog razvoja pa do distribucije filma.

Kvarnerska filmska komisija regionalni je filmski ured osnovan 2016. unutar javne ustanove Art- kino uz podršku i poticaj Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra. Vizija Kvarnerske filmske komisije je učiniti Rijeku i Primorsko-goransku županiju privlačnim i prepoznatljivim filmskim destinacijama, a putem pruža administrativnu, logističku, obrazovnu i stručnu podršku domaćoj i stranoj audiovizualnoj produkciji.
Više potražiti na https://www.art-kino.org/hr/ i na https://www.kvarner-film.org/hr/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari