“LA BOHEME” I U PROSINCU! Opera koja je osvojila srca riječke publike ponovno na sceni „Zajca“

Puccinijeva opera „La Bohème“ ponovno je na sceni riječkog Kazališta u ponedjeljak i srijedu, 11. i 13. prosinca u 19 sati!

Hladna zimska noć, Badnjak, mladi boemi, gladni umjetnici pokušavaju se zagrijati žrtvovanjem rukopisa drame jednog od njih…

Puccinijeva opera „La Bohème“ ponovno je na sceni riječkog Kazališta u ponedjeljak i srijedu, 11. i 13. prosinca u 19 sati!

Potresna ljubavna priča kojom je Puccini osvojio svjetske pozornice i jedna od najizvođenijh i najomiljenijih opera uopće bezvremenska je i nezaboravna glazbenoscenska priča koja osvaja uvijek nove generacije kazališne publike.

Tako su melodramatična glazba, nezaboravne arije i dueti o životnim radostima i tugama, izvrsni pjevači glumci osvojili su srca brojne riječke publike na izvedbama u listopadu i dirnuli ih do suza! Život mladih boema koji sanjaju o nekoj boljoj egzistenciji jednako snažno dodiruje i našu svakodnevicu.

Priču o ljubavi i siromaštvu mladih umjetnika boemskog Pariza režirao je glasoviti Fabrizio Melano. I ovaj se put potvrdio kao majstor emocija operne scene!

„Raskošna glazba Puccinijeve opere “La Boheme”, na premijeri je u riječkom HNK Ivana pl. Zajca osvojila srca publike…Bogatstvo Puccinijeve partiture i izvrsni pjevači nagrađeni su dugotrajnim pljeskom zadovoljne publike“, riječi su iz osvrta Glorije Fabijanić Jelović.

Dražen Siriščević je pak zaključio: „Još jedna sjajna izvedba riječke Opere, osvjedočit ćete se u to i vi! I to kako! Ljepotu predstave nećete otkriti u glamuroznoj scenografiji ili raskošnim kostimima nego u bogatstvu i iskrenosti umjetničkog, pjevačkog i glumačkog zanosa i vjere.“

Libreto su napisali Luigi Illica i Giuseppe Giacosa prema romanu „Prizori iz života boema” („Scènes de la vie de bohème”) Henrija Murgera.

Kada pjesnik Rodolfo upozna krojačicu Mimi, rađa se ljubav na prvi pogled. No, hoće li okrutna stvarnost, siromaštvo i bolest, ugasiti plamen njihove ljubavi? Ili će snaga njihove mladenačke strasti izdržati sve izazove i nevolje?

Dvjema prosinačkim izvedbama dirigirat će maestro Matija Fortuna, a u solističkim ulogama izmijenjivat će se Anamarija Knego i Albina Smajlović kao krojačica Mimì, Marija Kuhar Šoša i Vanja Zelčić kao pjevačica Musetta, Aljaž Farasin i Martin Sušnik kao pjesnik Rodolfo, Luka Ortar i Slavko Sekulić kao filozof Colline. Robert Kolar u ulozi je slikara Marcella, a Dario Bercich u ulozi glazbenika Schaunarda.

U ulogama kućevlasnika Benoita i starog gradskog vjećnika Alcindora je Sergej Kiselev, a prodavač igračaka Parpignol je Davor Lešić. Vodnik je Darko Matijašević, Carinik je Saša Matovina, a glavni konobar je glumac Hrvatske drame Nikola Nedić. U ulogama građana Pariza, djece i konobara su zboristi Opere, članovi ansambala Hrvatske drame i Baleta te Dječji zbor „Kap”.

Scenografiju potpisuje Fabrizio Melano, kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović, a oblikovatelj svjetla je Dalibor Fugošić. Koncertni majstor je Romeo Drucker, za vokalnu pripremu i zbor zadužena je Nicoletta Olivieri, a dječji zbor su pripremile Franka Zlatić i Nika Mančić.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari