NOVA SLIKA GROBNIČKOG POLJA

Galerija | LAGO DI GROBNIK Kiša je (privremeno!) stala ali je silna količina vode Grobničko polje pretvorila u jezero

U nekoliko proteklih dana šire riječko područje zahvato je olujan vjetar, morska plima, obilne oborine… zbog čega se i Grobničko polje pretvorilo u jezero. Meteorolozi reprizu ovakvih vremenskih neprilika najavljuju već u noći na nedjelju!

Jaka promjena vremena na našem području kuliminirala je proteklih par dana kada smo zabilježili olujan vjetar, obilne oborine i izraženu plimu koja je poplavila Rijeku i mnoga druga područja na Kvarneru i u Istri. Tako je i Grobničko polje poprimilo izgled pravog jezera pa ga od šasle ovih dana zovermo i – Lago di Grobnik.

Najviše kiše palo je na riječkom području i kvarnerskim otocima, uglavnom između 70 i 90 mm, javlja Istramet. Obilnih 40 do 80 mm zabilježile su i postaje od Labinštine preko Pazinštine pa sve do Bujštine.

Najmanje kiše palo je na jugu Istre, uglavnom između 10 i 20 mm.

Najjači udar vjetra zabilježen je u Labinu na Fortici gdje je izmjereno 35,2 m/s ili 127 km/h.

S vremenskim nevoljama nije kraj. Nakon krakotrajnog smirivanja u prvom dijelu subote, nova jača promjena stiže već u noći na nedjelju. Očekuje se jak i olujan vjetar, izražena plimu i obilne oborine.

Kao što možemo vidjeti na priloženoj oborinskoj karti, ponovno u samo 6 sati može pasti više od 100 mm, a oborina će biti i u idućim terminima, što možete pogledati na našim prognostičkim kartama, javlja Istramet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari