LEGENDARNE GLUMCIE STIŽU U RIJEKU

Legendarna Seka Sablić ove jeseni gostuje u Rijeci s predstavom “Lažljivica”

Legendarne glumice Jelisavetu Seku Sablić i Goricu Popović, riječki će ljubitelji kazališta imati prilike gledati 30. rujna u HKD-u na Sušaku, u predstavi „Lažljivica”, beogradskog Ateljea 212.

Lažljivica” je urnebesna, topla i duhovita priča o samoći, o potrebi za prijateljem, o prolaznosti i velikim snovima na sporednim kolosijecima čiji je autor Nikolaj Koljada, dok režiju predstave potpisuje Stefan Sablić.

Karte za ovu predstavu su u prodaji i moguće ih je kupiti putem sustava mojekarte.hr ili na biletarnici Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

“Lažljivica”, predstava koju publika uvijek isprati ovacijama, za junakinje ima dvije starije žene koje se sreću u malom, neuglednom provincijskom muzeju nacionalne povijesti i nepotrebnih relikvija. Jelisaveta Seka Sablić (kao Serafima Margaritovna) i Gorica Popović (kao Margarita Serafimovna) maestralno će vas uvesti u ovaj neobičan, ali otriježnjujući svijet emocija.

Kroz prizmu dva lika dana je slika društva koje je neosviješteno i gdje milijuni ljudi biraju vjerovati u laž, društvo koje je ogrezlo u korupciji, gdje je nepravda ozakonjena, a štite je moćnici i tajkuni. Muzej u kojem ih zatječemo zapravo je muzej laži koje živimo, zabluda u koje vjerujemo, prošlosti koja više ne postoji.

I iako su na prvi pogled Serafima i Margarita sasvim različite, jedna u sebi nosi pobunu i neutaživu glad za osvetom, a druga je pomirena sa sistemom u kojem živi i ne želi od njega odustati, te dvije antijunakinje zapravo se susreću u svojoj usamljenosti i dubinskoj ogorčenosti, u nesnalaženju pred vremenom koje nezaustavljivo prolazi i svijetom koji se mijenja na gore. One se svađaju, sumnjaju, negiraju i sjećanja i živote jedna drugoj, dovode u pitanje istinitost tvrdnji i postojanja svake od njih. Sumnjajući u jedna u drugu, posumnjaju i u sebe i za kratko vrijeme obje gube krhke oslonce svojih tužnih neprimjetnih života.

Pakao je prazan, svi zlodusi su ovdje,“ reći će Serafima i zatim uzeti stvari u svoje ruke, krenuti u obračun s društvom vjerujući, možda sasvim uzaludno, da je svijet zaista moguće popraviti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari