PETO GODIŠNJE DOBA

Legendarni Bljak fest, Traškare i maškarana ludnica: Vrijeme je za Mesopust u Omišlju i Njivicama!

Vrijeme je za peto godišnje doba! U nedjelju, 14. siječnja maškare će ponovo preuzeti vlast nad Omišljem i Njivicama te ih uvesti u najšareniji, najzabavniji i najluđi dio godine!

Maske su spremne, raspoloženje je na vrhuncu, a eksplodirat će gdje drugdje nego na Trgu Prikešte u 11:30 sati, uz karnevalske udruge Omišjanski Babani i Babani Omišalj, koje će i ove godine propisno presuditi pustu. Još malo i saznat ćemo ime krivca za sve loše u prethodnoj godini, a usput mu i nazdraviti i odlično se zabaviti!

Nakon što se pust „zanjiše“, fešta pod maskama se nastavlja već 19. siječnja u Društvenom domu u Omišlju, kada ćemo uz Traškare zaplesati na neke dobre, stare, nezaboravne “trash” hitove koji se sjajno slažu s duhom maškara! Svoje “trash” umijeće pokazat će nam DJ Alex Sabbatini, a tjedan kasnije, 26. siječnja, najljepše maske i najslađe plesne pokrete pokazat će i mališani na tradicionalnoj Dječjoj maškaranoj reduti u Njivicama.

Bit će i to savršen uvod u najatraktivniji maškarani gastro event ne samo Omišlja i otoka Krka nego i cijele regije, jer 27. siječnja vrijeme je za jedan, jedini, jedinstveni – Bljak fest! Od 13 sati sprema se gastro izazov za sve znatiželjne, hrabre, junačkog srca i jakog želuca – jer i ove će se godine na Placi u Omišlju jesti bljak specijaliteti poput bubrega, tripica, svinjskih i kokošjih nožica, pilećih vratova, jetrica… I nemogućih spojeva kojima je podjednako nemoguće odoljeti! Odličnu atmosferu i ove će godine dodatno začiniti Grupa Venus, a podrazumijevaju se i lude maske koje će pratiti lude menije!

Dječja maškarana reduta u Omišlju na rasporedu je pak 2. veljače, a 11. veljače u 10 sati na kružnom toku u Omišlju kreće okupljanje i ispraćaj maškaranih udruga na Riječki karneval. Svakako dođite provjeriti rezultat velikog truda maškaranih grupa koje su u svoje maske i alegorijska kola unijele svu svoju maštovitost, kreativnost i poštenu dozu humora!

Peto godišnje doba zatvorit ćemo na Mesopusni utorek 13. veljače. Od 13 sati kreće promenada od Pušće do Place u Omišlju, a u 17:30 sati pust će napokon čuti svoju presudu i izgorjeti za sve nedaće koje je skrivio.
Pred nama je mjesec dana maškarane ludnice, uz desetke maškaranih grupa s otoka Krka i gostujuće ekipe iz Slovenije iz Zagreba. Spremite maske i kostime, zaboravite na brige i zakoračite s nama u najluđi dio godine u najotkačenijoj mesopusnoj destinaciji otoka Krka i čitavog Kvarnera!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari