PREMIJERA U RIJECI

Lepa Brena viđena u Rijeci, dolazi na riječku premijeru hit-predstave ‘Lepa Brena Project’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kako smo dočuli iz više izvora, u Rijeci je viđena Lepa Brena, legendarna pjevačica iz Srbije koja je još iz vremena bivše države velika regionalna zvijezda

S obzirom da će se u petak 10. ožujka u HKD-u Sušak odigrati riječka premijera kazališne predstave “Lepa Brena Project” beogradskog Bitef teatra, za pretpostaviti je da će popularna pjevačica nakon boravka u Zagrebu nekoliko dana uživati i u Rijeci povodom hit-predstave inspirirane njezinom biografijom

Podsjećamo, predstava ”Lepa Brena Project” je predstava o njezinoj karijeri koja je u Zagrebu bila rasprodana a svi posjetitelji nisu krili oduševljenje viđenim.

Osim zagrebačke publike, velik interes za predstavom su pokazali i Riječani. Stoga je zbog rasprodanog termina u 20 sati u riječom HKD-u dodan još jedan termin predstave – u 18 sati. Za taj termin još uvijek ima ulaznica, ali svi oni koji bi željeli vidjeti predstavu trebali bi požuriti s kupnjom!

Ulaznice za predstavu “Lepa Brena Project” možete kupiti na linku.

O predstavi

Kazališna predstava, čiji su autori i redatelji Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske spisateljice Vedrane Klepice.

Autori naglašavaju da predstava nije zamišljena samo kao biografska predstava, već kroz Lepu Brenu, simbol showbusinessa Jugoslavije, priča i o kompleksnosti i kontradikcijama posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, o njegovim društveno-političkim transformacijama, ponosu i bolu, razočaranjima i nadi, ali vidimo i Brenu kao estradnu zvijezdu koja i sama puca pod pritiscima životnih tragedija.

Glumačka ekipa

Glumačka krema nastupa u ovoj hit-predstavi, predvođena Jasnom Đuričić, doajenkom koja je nedavno nagrađena za najbolju europsku glumicu u filmu “Quo Vadis, Aida”. Uz nju u ostalim ulogama Lepe Brene pojavljuju se Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović te glumac Vladimir Aleksić.

Glavni su likovi Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti, čiji se monolozi upliću u vrstu međusobnog razgovora; kako međusobno, tako i s publikom.

Naime, “Lepa Brena project” govori o životu najveće balkanske zvijezde, problematizira njezinu popularnost, tragičan raspad bivše države i nesretne sudbine svih njezinih građana. I sve to ispričano kroz jednu ženu, ali pet lica Lepe Brene koje se stapaju u zajedničku priču i poruku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari