LIJEP USPJEH: CTK Rijeka tim sedmi u ukupnom poretku Hrvatske Logo Lige

Foto: Ilustracija (CTK)

Hrvatska Logo Liga ove je godine prvi put okupila osnovnoškolce u natjecanju u programiranju u programu Logo. CTK Rijeka tim u dva je kola zauzeo sedmo mjesto!

S ciljem popularizacije programiranja među najmlađim učenicima Hrvatski savez informatičara u 2016. godini pokrenuo je Hrvatsku Logo Ligu. Riječ je o natjecanju u programiranju u programskom jeziku Logo na kojem su mogli sudjelovati svi učenici osnovnih škola Republike Hrvatske.

Uspješnu riječku logo ekipu su činili: Ivan Gabriel Šemper (4. razred), Robert Pavlak (4. razred), Dorian Bariša (5. razred), Alan Prelac (5. razred), Mateo Andrašić (6. razred), Mateo Kos (6. razred), Boris Španić (6. razred), Andrey Tolstikov (7. razred), Vedran Bajšanski (8. razred), Paulo Stipanić (8. razred).

S obzirom da je natjecanje ove godine uvedeno, eksperimentalno su održana dva kola natjecanja. U prvom kolu CTK Rijeka tim je osvojio 11., a u drugom kolu 6. , te u ukupnom poretku 7. mjesto.

U školskoj godini 2016/2017 program će se provesti u punom opsegu, kroz šest kola natjecanja. Jedva čekamo natjecanja u novoj školskoj godini!

Daroviti informatičari okupljaju se u CTK Rijeka svake subote tijekom školske godine, a za vrijeme školskih praznika i češće. Rad s njima financijski podupiru Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari