LIJEPA AKCIJA: Mališanima Dječjeg vrtića “Mirta” na Kantridi darovane igračke iz Marije Bistrice

Mališane Dječjeg vrtića “Mirta” na Kantridi razveselile su nove igračke koje su im darovane u sklopu projekta “Dajmo djeci korijene i krila”.

Podjelu kompleta drvenih tradicijskih igračaka proizvedenih u Mariji Bistrici inicirao je župan Željko Kolar, a omogućila Krapinsko-zagorska županija.

Uz mališane Dječjeg vrtića Mirta i njihove roditelje, podjeli igračaka prisustvovali su pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj, ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Davorka Guštin, Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja Zagreb, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te predstavnik Narodnih novina, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Kao i proteklih godina, uoči početka manifestacije “100 posto zagorsko”, a u sklopu projekta “Dajmo djeci korijene i krila”, kojeg diljem Hrvatske provodi Radio Kaj i Etnografski muzej iz Zagreba, treću godinu zaredom upriličeno je darivanje tradicijskih drvenih igračaka Hrvatskog zagorja iz Marije Bistrice. Ove godine igračke, koje se nalaze na UNESCO-voj Reprezentativnoj listi nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, na poklon su dobili mališani dječjeg vrtića „Mirta“ na Kantridi.

„U ovo brzo vrijeme u kojem živimo vraćanje na jednu tradiciju, na pravu ekološku drvenu igračku ima svoju iznimnu vrijednost za razvoj određenih vještina i sposobnosti naše djece. Nadam se da ćete dobro igrati s njima, da ćete ih čuvati i da će vam igračke dugo trajati“, poručila je tom prilikom mališanima pročelnica Sanda Sušanj.

Zagorske tradicijske drvene igračke nastale su marljivim radom i ljubavlju starih zagorskih majstora, a sada će one razveseljavati generacije mališana Dječjeg vrtića “Mirta”.

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari