ZAJEDNO VRIJEDE MILIJUNE

Limeni ljepotani u Crikvenici, posjetitelji oduševljeni: ‘Ovo ne mogu vidjeti na televiziji, youtubeu ni nigdje!’

Interes je ogroman! Ima tu svega, srebrni primjerak star 53 godine kao i 22-ogodišnji kričavac koji je godinu stariji od svoga vlasnika. Svi ušminkani, dorađeni. Više u video prilogu

Plavi šminker sa sportskim sjedištima glavna je zvijezda crikveničkog showa. Ovaj talijanski auto inače jurca pistama, ali napravio je iznimku. S vozačem i gorivom nema tisuću kilograma, a juri preko 300 kilometara na sat, izvještava Maja Brkljača za RTL Danas.hr.

Njegov vlasnik Alexander Stewart otkriva nam vrijednost: “Možda 300, 350 tisuća eura sa svim opcijama koje imam, ali ja sam jedan od prvih kupaca koji su potpisali za projekt, taj auto još nije ni postojao kada sam potpisao da ću ga kupiti pa ne znam sadašnju točnu cijenu. Promijenio mi je život, s njim sam počeo voziti trke, krenuo na piste”.

I u šest godina s njim napravio 75 tisuća kilometara na najpoznatijim svjetskim pistama. U Crikvenici je u trenu postao magnet za publiku. Riječanin Danijel je oduševljen: “Preko 300 ide, 300 košta, zanimljiva cifra i rijetkost je, znači samo ih je 200 proizvedenih, stvarno je prava atrakcija”.

Mobiteli rade, društvene mreže gore, svatko ima svog favorita, a posjetitelji iz cijele Hrvatske su oduševljeni.

“Jako je lijepo i jako me se dojmilo što su napravili ovo sve, tako da ljudi malo dođu i da vide kako izgleda Crikvenica”, rekla je Marija Mošnička iz Zagreba.

Izgleda tako da od početka godine Crikvenica bilježi turistički plus od 40 posto. U predsezoni je ključan motiv dolaska, pa se svakog vikenda događa nešto novo. “Danas je u Crikvenici 300-tinjak automobila na ovom eventu, otprilike 700 sudionika u eventu, a sigurno preko 5000 posjetitelja”, ističe direktorica Turističke zajednice Crikvenice Marijana Biondić.

U gradu je izloženo stotinu auta više od planiranog broja. Većina njih na glavnom parkiralištu uz plažu, a na glavnom trgu creme de la creme.

“Tako da, vrijednost ide u nebo. To su posebni auti rijetki auti, između ostalog neki koji su raritet na cestama, rijetko viđeni, a interesantni za publiku, za posjetitelje u svakom slučaju“, kaže organizator manifestacije Emanuel Zvonarić.

Zajedno vrijede milijune

U uređenje crnog sportskog ljepotana uloženo je 25 tisuća eura. “Auto je slagan jako dugo, skoro dvije godine iz nule i jako je puno novaca utučeno u njega i stvarno za ovu sreću i veselje vrijedi to sve!“, ponosno ističe Karlovčanka Nika Lekaj.

Interes je ogroman! Ima tu svega, srebrni primjerak star 53 godine kao i 22-ogodišnji kričavac koji je godinu stariji od svoga vlasnika! Svi ušminkani, dorađeni, s izmijenjenim motorima i usklađenim plišancima.

“Stvarno ima predivnih primjeraka!”, kaže Zadranin koji danas ne bi došao u Crikvenicu da nije bilo ovih automobila. Mladi lokalac Jakov Gajdašić puca od ponosa: “Jako sam sretan što je ovo u mom gradu i ovo uopće ne mogu vidjet ni na televiziji, ni na youtubeu ni nigdje!”.

Dogodine na proljeće se vraćaju, ali na dva dana, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari