JAČA SE RIJEČKI IDENTITET

Lista za Rijeku obilježava 14 godina postojanja. Vodi ih krilatica “Ni lijevo ni desno nego riječko”!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Na današnji dan 8.prosinca 2006. u registar političkih stranaka upisana je Lista za Rijeku

“Već četrnaest godina kao jedina riječka stranka dosljedno zastupamo politička rješenja kojima je cilj afirmirati Rijeku kao regionalno središte te poticati gospodarski, društveni i kulturni razvoj radi kvalitetnijeg i boljeg života svih njenih građana.”, ističu tim povodom iz te političke stranke.

Njihovo obljetničko priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Lista za Rijeku pokazala se kao vjerodostojna riječka i regionalistička grupacija od prvog izlaska na lokalne izbore kada je jedan od glavnih slogana bio ‘Ni lijevo ni desno nego riječko’. Ovaj slogan ostao je slogan i moto stranke do današnjih dana kroz opiranje bezumnom centralizmu i prijedlozima kojima se štiti riječki identitet te  konkretnim inicijativama i prijedlozima utječe na kvalitetu života naših sugrađana. Samo u aktualnom mandatu u Gradskom vijeću kroz inicijative Liste za Rijeku udvostručena su sredstva za poticaje poduzetnicima, poboljšani kriteriji i uvedene nagrade najboljim startupovcima.

Usvojene su inicijative kojima se jača riječki identitet, pluralizam, multikulturalnost i višejezičnost poput, projekta višejezičnih ploča u Starom gradu, Trga Riccarda Zanelle ili usvajanja riječke trobojnice kao povijesne riječke zastave. Na prijedlog Liste za Rijeku potpuno su izjednačena djeca u svim gradskim vrtićima bez obzira na njihovog osnivača, izrađen je akcijski plan za borbu protiv vandalizma te pokrenut program za poticanje darovite djece u riječkim osnovnim školama.

Lista za Rijeku će se u narednom razdoblju posebno koncentirati na gradsko preuzimanje najvrijednijeg gradskog resursa, obalnog prostora kojim sada upravlja država, i otvoriti ga investicijama u nove sadržaje – komunalne vezove, marinu, stanove i poslovne prostore.  Jedan od najvažnijih prioriteta stranačkog djelovanja je i buduće funkcionalno objedinjavanje s gradovima i općinama riječkog prstena koji s gradom Rijekom čine prirodnu cjelinu. Grad Rijeka mora postati privlačan za nove investicije i tehnologije. U tom smjeru potrebno je dokinuti administrativne barijere, racionalizirati gradsku administraciju, uvesti potpuno otvoreni gradski proračun, a građane i poduzetnike fiskalno rasteretiti.

Rijeka mora i može bolje!”, poručili su na svoj 14. rođendan iz Liste za Rijeku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari