LISTA ZA RIJEKU: Vijećnik Obersnela upozoravao na derutnost Marganova, gradonačelnik tvrdio da je lokacija sigurna

Vijećnik Liste za Rijeku Predrag Miletić je prije više od godinu dana, na aktualnom satu, gradonačelnika Obersnela upozorio na urušavanje objekta Marganovo u kojem su se protklog petka odlomili veći betonski blokovi što je uzrokovalo otkazivanje festivala Hartera iz ‘sigurnosnih razloga’.

marganovo350

Tim povodom je Lista za Rijeku danas sazvala tiskovnu konferenciju kako bi se osvrnula na najnovije događanje i naknadnu reakciju gradonačelnika Obersnela koji je nakon incidenta ustvrdio kako je sve rađeno u interesu zaštite sigurnosti građana.

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić tvrdi da se radi o vrhunskom cinizmu gradonačelnika.
– Ne da se štitila sigurnost građana nego je ugrožena njihova sigurnost, a i životi. Pitanje je što bi se dogodilo da nije dogodila sreća u nesreći pa su betonski blokovi popadali nekoliko sati prije koncerta kada bi dvorana bila puna ljudi.

Gradonačelnik Obersnel je na pitanje Miletića o odgovarnosti ukoliko dođe do nesreće, prije godinu dana odgovorio da je dvorana Marganovo sigurna, nije u ruševnom stanju te da redovito prolazi kontrolu statičara. Događaji u petak su ga međutim opovrgnuli, a Miletić se pita kakvi to ljudi riječkoj omladini dodjeljuju ruševine u kojima je pitanje dana kada će netko nastradati.

– To je nažalost politika ove gradske vlasti koja kada je u pitanju industrijska spomenička baština naveliko organizira seminare, simpozijume, kongrese, izdaje skupe publikacije i što sve ne, a da do sada nisu obnovili niti jedan objekt industrijske baštine koji je u vlasništvu Grada. Tu spada i tvornica papira, lansirna rampa torpeda ali i najveća tragedija, kompleks Benčić koji je u isto tako zapuštenom i jadnom stanju kao i Hartera, zaključio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari