U GALERIJI PRINCIPIJ

“Ljubav, ah ta ljubav” autora Igora Kupljenika najbolja sportska fotografija “Odlučujućeg trenutka 2023.”

Galerija Principij ugostila je petnaestu po redu izložbu sportske fotografije “Odlučujući trenutak 2023.” Veliki broj okupljenih ljubitelja sporta i sportske fotografije svjedočilo je svečanom činu otvaranja ove izložbe na kojoj je izloženo najboljih 59 sportskih fotografija pristiglih na ovogodišnji natječaj.

Prisutne autore i goste prigodnim je riječima u ime Zajednice sportova PGŽ pozdravio g. Veljko Karabaić, a službeno je izložbu otvorila gđa. Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije. Nagrade su još dijelili g. Saša Ceraj ispred Hrvatske olimpijske akademije te Katja Luketić, glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ.

Uz stručnu analizu nagrađenih fotografija od strane prof. Borislava Božića, podijeljene su pohvale i nagrade jedanaestorici autora i autorica iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Pohvale idu autorima Nerminu Stamboliji (BIH), Nataši Kupljenik (Slovenija) te Goranu Grudiću, Silviji Butković, Maji Prgomet i Đoku Glušici iz Hrvatske. Najbolja mlada autorica ove je godine Klara Popović sa fotografijom “Vaterpolo”, koja je uz pljesak dobila i prigodni poklon. Hrvatska olimpijska akademija veliku pozornost daje promociji fair playa u sportu a sretni dobitnik ove nagrade je Jurica Cvitanić za fotografiju “Pozdrav suparnika”.

Na kraju svečanosti podijeljene su i nagrade za tri najuspješnije fotografije. Treća nagrada otišla je u Osijek, autoru Borni Jakšiću za fotografiju “Flying skills”

drugo mjesto osvojila je fotografija “Usklađenost” autorice Sonje Diklić iz Rijeke

dok je nagrada za prvo mjesto ove godine otišla u Ljubljanu autoru Igoru Kupljeniku za fotografiju “Ljubav, ah ta ljubav”

Hrvaska – Madzarska, EHF Evropsko prvenstvo v rokometu za zenske 2022, Ljubljana, Slovenija, 06.11.2022, Photo: Igor Kupljenik/MI-PRESS

Fotografije laureata „Odlučujućeg trenutka – 2023.“ te svih ostalih sudionika možete pogledati cijeli tjedan u Galeriji Principij , Pod voltun 4, od utorka do petka od 9:00 do 12:00 sati i 17:00 do 20:00 sati te u subotu od 9:00 do 12:00 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari