UMJETNOST PROTIV EKOCIDA

Video | ”LJUBAV ZA RIČINU” Umjetnici udružili snage i pokrenuli platformu za spas Rječine od zagađenja!

Foto: Faceobook/Ljubav za Ričinu
LJUBAV ZA RIČINU poziv je na akcije kojima se žele javnosti poslati poruke iskrenog zanimanja, njege i brige za rijeku , međusobno obogaćujući odnos rijeke i čovjeka.
Ljubav za Ričinu ljubav je u akciji…
No, o čemu se točno radi?
“Rječina (ili po domaći i originalno – Ričina, kojoj i sam grad Rijeka može zahvaliti svoje ime…) je u lošoj situaciji. Već niz mjeseci, putem građanske inicijative Spasimo Ričinu, apelira se na kontinuirane dugogodišnje devastacije koje se vrše na Ričini. Ono što je grozovito u čitavoj priči jest plan izgradnje nove hidroakumulacije imena HE KUKULJANI 2,5 km od samog izvora koji bi Ričinu uništio jednom zauvijek.
Naime, tok Ričine je već odavno prepolovljen postojećom branom Valići nizvodno prema gradu i korito je većinu godine prazno. Gradnja nove hidroakumulacije bi ovu rijeku satrlo do kraja”, kazala je Iva Korbar za portal Ravno do dna koja je i pokrenula inicijativu i platformu Ljubav za Ričinu.
Upravo zato, ”Ljubav za Ričinu” poziva sve umjetnike, bez obzira na to čime se bave, da se jave i sudjeluju u osvješćivanju ljudi o važnosti ovog riječkog simbola kojeg moramo sačuvati.
Ovom pozivu već su se pridružili brojni glazbenici, umjetnici i kreativci, a među njima i Nina Romić, Nives Soldičić, Krešo i Kisele Kiše, Ivo Vičić i mnogi drugi, a fotografije i video uradci koje možete pogledati na njihovoj Facebook stranici ostavit će vas bez daha!

Ljubav za Ričinu i ova predivna rijeka su prizvale i pjesmu “I plovi brod” da zaplovi ovim brzacima i da se pridruži…

Objavljuje Nina RomićPonedjeljak, 1. ožujka 2021.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari