PREDSTAVLJENI REZULTATI PROJEKTA

‘LOKALNO ZA MLADE’: Održana završna konferencija riječkog projekta „LoCall for YOUth“

Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

Dana 29. listopada održana je završna online konferencija projekta Grada Rijeke „LoCall For YOUth – lokalno za mlade“ putem ZOOM platforme.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta, a sudionici su se još prisjetili svih važnih događanja, aktivnosti i susreta tijekom proteklih 20 mjeseci projekta. Osim rezultata, na konferenciji su iznesene razne ideje za nadogradnju Projekta, a u završnom dijelu sudionici su ispisali poruke mladima kroz radionicu „Moja digitalna intervencija“.

Kroz Projekt je uspostavljena kvalitetna suradnja s udrugama mladih i za mlade u zajednici te je izrađen regionalni registar udruga mladih i za mlade. Kroz šest javnih događanja okupilo se 160 sudionika predstavnika mladih, donositelja odluka te osoba koje rade s mladima. Izrađen je i informativni video, koji zainteresiranim gradovima i općinama može poslužiti kao primjer dobre prakse u stvaranju poticajnog okruženja za mlade. Osmišljen je i digitalni kalendar za 2020. godinu u kojem su navedeni važni datumi u području mladih. U sklopu Projekta provedene su aktivnosti osnaživanja i edukacije članova lokalnih savjeta mladih te je osnovana Koordinacija savjeta mladih PGŽ, kroz koju pojedini savjeti mladih zajedničkim snagama nastoje doprinijeti pronalasku rješenja za probleme s kojima se mladi suočavaju.

U pretposljednjoj fazi Projekta, provedena je metodološka razrada tematskih aktivnosti rada s mladima, a teme su upravo mladi identificirali kao one koje u kojima im nedostaje znanja i vještina. Jedna od razrađenih aktivnosti uspješno je pilotirana s učenicima i učenicama pojedinih riječkih srednjih škola na temu Vijeća učenika. Brojnim drugim aktivnostima (eko radionica, debatni i rekreativni kutak) obilježen je i Europski tjedan mladih, a kroz zajedničke susrete naglasak stavljen na prikupljanje ideja, prijedloga i mišljenja mladih kako bi se potom neke ideje mogle pretočiti u zaključke i integrirati u aktualne dokumente Grada Rijeke – Akcijski plan za mlade Grada Rijeke.

Projekt LFY za cilj je imao osnažiti suradnju između mladih i institucija te jačati kapacitete za provedbu Programa za mlade 2018. – 2022, a sufinanciran je sredstvima Europske unije, u okviru programa Erasmus +, Ključna aktivnost 3. Nositelj projekta bio je Grad Rijeka uz partnere Centar tehničke kulture Rijeka, Udruga Delta, Udruga gradova, Dom mladih Rijeka, a provodio se od siječnja 2019. do kraja listopada 2020. godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views