EVO KAKO JE BILO

Galerija | Lovcima danas sretan dan: PGŽ im podijelila opremu vrijednu tisuće eura! Pogledajte što su sve dobili

U Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi održana je podjela opreme, automatskih hranilica, trimera, motornih pila, fotokamera i električnog pastira, lovačkim društvima s područja PGŽ ukupne vrijednosti otprilike 13 tisuća eura

Primorsko-goranska županija nabavku je sufinancirala s oko osam tisuća eura dok je preostali iznos osiguran iz sredstava Lovačkog saveza PGŽ.

Podjeli su prisustvovali župan Zlatko Komadina i resorni privremeni pročelnik Mladen Brajan.

„Primorsko-goranska županija prihod od lovozakupnina u cijelosti vraća lovačkim društvima kroz javni natječaj, u pravilu kroz opremu za lovišta, ali i druge programe koje predloži Lovački savez i njegove članice. Suradnja je dobra“, rekao je župan Komadina uz zahvalu lovcima što brinu o našim šumama.

Josip Malnar, predsjednik Lovačkog saveza PGŽ, komentirao je kako donacija pomaže u provođenju svakodnevnih aktivnosti Saveza i njegovih članica, ali je korisna, ne samo za uzgoj, zaštitu i lov divljači već i pri očuvanju okoliša.

Temeljem Javnog natječaja za sufinanciranje programa i projekata udruga iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja i lovstva iz proračuna Primorsko-goranske županije u 2022. godini, Lovačkom savezu PGŽ i lovačkim društvima sufinancirane su razne programske aktivnosti u svrhu promicanja lovačke kulture i sprečavanja šteta od divljači, a prednost se dala nabavi hranilica i ostale potrebne opreme.

Javnim natječajem se sufinanciralo i uređenje lovačkih čeka i lovišta, razne investicije u infrastrukturu, promidžba i informiranje, streljaštvo, kinologija, troškovi edukacija. Odobrena su sredstva za 18 korisnika odnosno 24 programa/projekata iz područja lovstva u ukupnom iznosu od 71.365,49 €.

Nakon podjele opreme, sudionici su razgledali Stalni postav Prirodoslovnog muzeja Rijeka u Kaštelu Zrinskih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari