NA OKO 1,7 KILOMETARA

Lučka uprava Rijeka ugradila led rasvjetu na Riječkom lukobranu

Foto: Lučka uprava Rijeka

U sklopu EU projekta Lučka uprava Rijeka ugradila je led rasvjetu na oko 1,7 kilometara Riječkog lukobrana.

Radovi koje je izvela tvrtka Elektro-energetika iz Zagreba stajali su 1.384.198,75 kn s PDV-om, a u nekoliko faza zamijenjeni su stupovi i ugrađena led rasvjeta.

Ovim projektom cijeli Riječki lukobran je opremljen ekološki održivom i energetski učinkovitom javnom rasvjetom koja osigurava minimalnu potrošnju električne energije, niske troškove održavanja i minimalnu emisiju CO2.

Osim toga, time je omiljena šetnica Riječana zasjala novim sjajem u svojoj punoj dužini, a putničkoj luci i užem centru Rijeke dala novu vizuru s kopna i mora.

Tako pored velikih infrastrukturnih projekata na lučkom području za razvoj teretne luke, Lučka uprava Rijeka nastavlja s ulaganjima u razvoj putničke/nautičke luke u središtu Rijeke i druge sadržaje važne građanima i posjetiteljima Rijeke za nesmetan i siguran pristup lučkom području i moru.

Projekt je sufinanciran EU sredstvima iz projekta Susport, prema modelu financiranja 85% vrijednosti projekta iz programa Interreg Italy – Croatia, a 15% iz vlastitih sredstava Lučke uprave Rijeka.

Osim projekta za osvjetljenje Riječkog lukobrana, sredstva iz programa Susport Lučka uprava Rijeka u 2022. godini planira utrošiti za nabavku električnog vozila i ugradnju punionice za električne automobile na početku Riječkog lukobrana.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari