SRETNO LUKA!

Galerija | Luka Wagner iz Viškova putuje u Portugal na paraolimpijski kvalifikacijski turnir

Luka Wagner, mještanin Viškova, jedan je od najboljih hrvatskih boćara s invaliditetom i višestruki državni prvak

Kao član hrvatske seniorske paraboćarske reprezentacije i nakon intenzivnih dvomjesečnih priprema u viškovskom Domu hrvatskih branitelja, Luka sa suigračima iz reprezentacije Markom Turkovićem i Dorom Bašić sutra putuje u Portugal gdje će na paraolimpijskom kvalifikacijskom turniru nastojati ostvariti san svakog sportaša i izboriti nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Tom prigodom Luku i ekipu ljudi koja ga priprema za turnir na čelu s trenerom Deanom Klarićem i Sinišom Kuharićem, u Domu hrvatskih branitelja posjetila je općinska načelnica sa zamjenikom Denisom Mladenićem te tajnikom Zajednice sportskih udruga Dinom Klaićem.

Luka je i ambasador projekta „Sport je IN“ koji za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom već 6 mjeseci provodi Zajednica sportskih udruga Općine Viškovo. Osim Luke, ambasadori projekta i aktivni parasportaši s područja Viškova koji djeci prenose vrijednosti parasporta su i Nikola Zdrilić, plivač i osvajač brončanih svjetskih odličja u plivanju za gluhe osobe te Slaven Marčić, košarkaš u kolicima i drugoligaški igrač “KKOI Kostrena”.

Dio Zajednice sportskih udruga Općine Viškovo odnedavno je i Boccia klub Viškovo za kojeg će od sljedeće sezona nastupati i Luka Wagner. Općina Viškovo Luki je omogućila korištenje Doma hrvatskih branitelja u sklopu priprema za odlazak na kvalifikacijski turnir kojim želi izboriti nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Njegova majka Zrinka zahvalna je Hrvatskom boccia savezu što je Luku svojedobno pozvao u juniorsku reprezentaciju, a sada je član seniorske reprezentacije.

„Hvala i Siniši Kuhariću, Kristianu Sirotichu i Dini Klaiću koji su odmah po saznanju da se spremamo na kvalifikacijski turnir za Paraolimpijadu, za Luku okupili tim trenera na čelu s Deanom Klarićem te mu osigurali i podršku psihologa. Najviše bih se zahvalila Općini Viškovo što nam je omogućila ovakve uvjete treninga i ustupila nam na korištenje Dom hrvatskih branitelja posljednja dva mjeseca, rekla je Lukina majka Zrinka Wagner.

”Luka, tebi i ekipi sretno idućih dana u portugalskoj Coimbri. I veliko hvala svima, a posebno treneru Deanu Klariću, Siniši Kuhariću i Dini Klaiću što su se uključili u tvoje pripreme.” poručila je načelnica Općine Viškovo Sanja UUdović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari