NADREALNI PRIZORI U 'ZAJČEVOJ'

MA DAJ ME…! Policija, vatrogasci, hitna spašavaju ženu, drugi pješaci ignoriraju zabrane, pretrčavaju cestu, preskaču betonske blokove!?

Foto: Nel Pavletić/Pixsell - S. Ž.

Danas ujutro, oko 9 sati, u središtu Rijeke dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovali autobus javnog gradskog prijevoza i pješakinja koja je zadobila teške tjelesne ozljede.

Nesreća se dogodila na križanju Veslarske i Ulice Ivana Zajca u uvjetima nove prometne regulacije na koju se svi sudionici u prometu, čini se, tek trebaju naviknuti.

Tijekom izvještavanja o ovoj nesreći svjedočili smo nevjerojatnim prizorima krajnje neodgovornih pješaka koje ni ovakva prometna tragedija nije spriječila u naumu da pod svaku cijenu prijeđu prometnicu koja je zbog nove regulacije prometa po sredini podijeljena i betonskim blokovima kako bi vozačima bilo posve jasno koji je njihov dio ceste.

“Znači, doslovno dok je trajao policijski očevid, skoro je drugi autobus pregazio ženu koja je prelazila dvosmjernu prometnicu! Sve je ograđeno policijskim trakama, i još ju policajac glasno upozorava da mora čekati semafor, a ona unatoč svemu prolazi ispod policijske trake i prelazi cestu gurajući se između policijskog kombija i autobusa… Baš ono, Bože! Malo ih i stradava koliko su neoprezni i nesavjesni, ugrožavajući sebe i druge sudionike u prometu.”, prepričava nam u dahu svjedok jednu situaciju koju smo i sami vidjeli.

Promet se zbog odvijanja policijskog očevida preusmjerava prema Školjiću i Ulici Ivana Grohovca odnosno riječkom ‘sjevernom prometnom koridoru’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari