EVO PROGRAM

‘MALI USKRS’ U nedjelju u kaštelu Grobnik reže se šišer dugačak 17 metara!

Šišer od 17 metara i puno dobre zabave na Grobniku!

Kako je i najavljeno, ove će se nedjelje održati doista sjajan drugi dio manifestacije Frankopanski uskrs u Kaštelu, a kao nastavak započete proslave Uskrsa čiji se prvi dio održao u zatvorenom prostoru zbog vremenskih uvjeta. No, zato će nastavak biti odličan i na otvorenom!

Drugi dio tradicionalne i popularne manifestacije će se održati u nedjelju 7. travnja, na Mali Uskrs i to od 14 – 17 sati. Započet će otvaranjem vrata kaštela u 14 sati, a u atriju će posjetitelje dočekati prekrasan ambijent kaštela kojem će posebnu draž dati najveći šišer (pletenica) u povijesti Grobnika (a i šire), dugačak čak 17 metara i koji će se svečano rezati u 14:30 sati na jedinstven način.

Posebnom sabljom šišer će prerezati svjetska prvakinja u boćanju Nikol Belasić te Lara Zagorac europska prvakinja u brzopoteznom šahu za djevojčice do 14 godina. Nakon svečanog rezanja šišera uslijedit će i njegova podjela, uz podjelu čaja skupljat će se i donacije za liječenje četverogodišnje djevojčice Anje Jurčić te manifestacija ove godine tako ima i humanitarni karakter. Za svaku pohvalu.

Dan će obilježiti i sjajan te raznovrstan program koji će se održavati tijekom cijelog trajanja manifestacije pa će se tako nastupiti Plesna grupa Sirius, u tri će se navrata održati zabavni kviz „Razvali pinjatu znanjem“, „Uskrsna zavrzlama“ će u dva navrata sadržavati potragu za zlatnim jajem na jedinstven način, dok će cijelo vrijeme svim raspoloženima za zabavu na raspolaganju biti i uskrsni slamnati poligon „kokošinjac“.

Sve do 17 sati potrajat će zabava u prekrasnom kaštelu i ne bi je trebali propustiti, bez obzira kojoj generaciji pripadate – poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari