100 POSTO PODRŠKE

Galerija | Manifestacija 100% zagorsko pun pogodak! Na Korzu mnogobrojni Riječane i gosti ali i premijer Plenković

Devetu godinu zaredom na Korzu se danas i sutra održava manifestacija “100 % zagorsko” u sklopu koje se Riječanima predstavljaju poljoprivrednici i obrtnici iz Krapinsko-zagorske županije.

Izvorne proizvode Zagorja ove godine predstavlja 48 poljoprivredni proizvođač, uz obrtnike, tvrtke, toplice, agroturizme te hotele.

U ponudi su proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni i ekološki način, kao što su zagorski štrukli, bučino ulje, med, medenjaci, mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi. Na štandovima se mogu naći i licitari te tradicijske igračke pod zaštitom UNESCO-a.

Župan Komadina, premijer Plenković, gradonačelnik Filipović i župan Kolar u obilasku štandova

Ove godine štandove i izlagače obišli su predsjednik Vlade Andrej Plenković sa suradnicima, zatim nešto kasnije u pratnji neumornog i šarmantnog župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, kojeg svaki zagorski proizvođač osobno poznaje i pozdravlja, štandove su obišli i riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenik Goran Palčevski, predsjednica Gradskog vijeća Ana Trošelj, direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa te zamjenici župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut i Petar Mamula.

“Krapinsko-zagorska županija najjača je kontinentalna destinacija u Republici Hrvatskoj, poznata po svojim toplicama, termama i četiri zaštićena europska proizvoda – puricu, mlince, štrukle i med. Jedina smo regija u Europi koja ima kompletan desert zaštićen, a poznati smo po ekološkoj proizvodnji”, izjavio je krapinsko-zagorski župan otvarajući 9. izdanje manifestacije “100% zagorsko” u Rijeci.

U Rijeci kao kod kuće

Naglasivši da se sve navedene proizvode može okusiti na sajmu, Kolar je istaknuo da je njegovoj županiji upravo ova manifestacija atraktivnija od one u Zagrebu jer se u Rijeci osjećaju kao kod kuće.

Zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut složio se da je ta suradnja značajna i Primorsko-goranskoj županiji, a posebno gospodarstvenicima koji se tako međusobno upoznaju i stječu nove kontakte. “Iako smo u različitim dijelovima Hrvatske, imamo puno sličnosti – u turizmu, poljoprivredi i zdravstvenom turizmu koji zajednički njegujemo. Siguran sam da ćemo tako dobru suradnju nastaviti i ubuduće”, zaključio je Braut.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Manifestacija koju podržava 100 posto Riječana

Riječki gradonačelnik Marko Filipović izrazio je zadovoljstvo što Krapinsko-zagorska županija po deveti put izlaže mirise i okuse Zagorja ovdje na Korzu.

“Ovo je manifestacija koju podržava sto posto Riječana i čini se da se zato i zove 100% zagorsko. Drugi smo po broju dolazaka i noćenja u Krapinsko-zagorskoj županiji i dokaz je to da ova manifestacija ima smisla. Naša suradnja do sada je bila na projektima u kulturi i obrazovanju; Krapinsko-zagorska županija donirala je i jednu umjetničku instalaciju na kojoj se mogu čuti prvi taktovi hrvatske himne, a jedna je od prvih županija koja je preuzela riječki model Građanskog odgoja i obrazovanja koji se kapilarno širi Hrvatskom”, rekao je Filipović.

Gradonačelnik je istaknuo suradnju na polju gospodarstva te najavio da će se za desetu godišnjicu održati gospodarski forum kako bi se još više povezala gospodarstva dvaju županija. Posebno je pozitivan primjer tvrtke Veronika koja ima nekoliko prodavaonica na širem riječkom području, što je signal poduzetnicima da budu prisutniji na tržištima drugih županija.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Odgovorne politike postoje da spajaju ljude, kulture, gospodarstva i obrazovanje”, zaključio je Filipović.

U sklopu manifestacije i ove godine organizirane su cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca, uz popratni glazbeni program.

Manifestacija danas traje do 22 sata, a sutra će biti otvorena od 8 do 15 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari