"OČUVAJMO PRIRODU, OČUVAJMO RJEČINU"

Marčelja protiv izgradnje Akumulacije Kukuljani: Zalagat ćemo se svim zakonskim sredstvima

Sadašnji, a vjerujemo i budući načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, kao kandidat PGS-a i SDP-a za načelnika iskazao je jasan stav i protivljenje izgradnji Akumulacije Kukuljani. Radi se o projektu sadašnje Vlade Republike Hrvatske.

Kukuljani: Izvor Rječine

– Dan planeta Zemlje prilika je da ukažemo na očuvanje flore i faune na području našeg Jelenja. Očuvajmo prirodu, očuvajmo Rječinu. Moj stav veoma je jasan. Mi se nadamo da se na našem području neće izgraditi Akumulacija Kukuljani, kao projekt Vlade Republike Hrvatske i za to ćemo se zalagati svim zakonskim sredstvima. Sa svojim stajalištem upoznao sam i građansku inicijativu Spasimo Ričinu, kazao je Marčelja na svojem Facebook profilu.


 

Dan planeta Zemlje prilika je da ukažemo na očuvanje flore i faune na području Naše Jelenje. ♻️ Očuvajmo prirodu,…

Objavljuje Robert Marčelja u Četvrtak, 22. travnja 2021.

 


Podsjetimo, Općina Jelenje, na čelu s načelnikom Robertom Marčeljom ulaže velike napore u razvoj života i mjesta uz Rječinu. Prvi puta u povijesti naše Općine gradimo suvremenu cestu, ulažući kao nikada do sada velika sredstva, kako bi razvili zapadni dio našeg kraja. Do sada smo izgradili nekoliko dionica, a tu spadaju investicije cestovne infrastrukture u naselja od Brnelići do Milaša, druga dionica je vezana je uz samo naselje Zoretići, a upravo nastavljamo na realizaciji projekta Zoretići – Kukuljani. Iz toga je vidljivo da naša jedinica lokalne samouprave zajednički s Primorskom-goranskom županijom, odnosno Županijskom upravom za ceste gradi i razvija život i suživot naših mještana i njihovih potreba jer cesta život znači, kazala je Općina Jelenje u odgovoru na upit građanske inicijative Spasimo Rječinu.

Općina Jelenje uputila je građansku inicijativu i na adrese HEP proizvodnje, kao i HEP grupe te Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i Hrvatske vode, koji su nadležni za projekt izgradnje.

– Kao što vam je poznato jedinice lokalne i samouprave su se usprotivile gradnji LNG terminala na Krku, međutim, Vlada Republike Hrvatske je ignorirala mišljenja lokalnog stanovništva otoka Krka i Primorsko-goranske županije. Mi se nadamo da se na našem području neće izgraditi Akumulacija Kukuljani i za to ćemo se zalagati svim zakonskim sredstvima.

Novi prostorni plan Općine Jelenje bit će donesen nakon lokalnih izbora. Iz gore navedenog vidljivo je naše stajalište, a to znači da ćemo iz našeg prostornog plana ukloniti Akumulaciju Kukuljani. Kao što vam je poznato, kao legalisti moramo znati da su sve rijeke i pripadajući pritoci u Republici Hrvatskoj dani na upravljanje Hrvatskim vodama kroz Zakon, poručuju iz jelenjske lokalne samouprave.

Općina Jelenje redovito se priključuje akciji čišćenja „Zelena čistka“ putem koje sve naše udruge i mještani daju doprinos očuvanju zaštite okoliša. Nadamo se da ćete se i službeno priključiti našim aktivnostima, a sve u cilju očuvanje bioraznolikosti u i oko Ričine, kazao je Marčelja u odgovoru pozivajući mještane i članove eko-inicijative da vode računa o okolišu i flori i fauni našeg zavičaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari